Hyppää pääsisältöön

Silmäjooga

Tutkimukset ovat osoittaneet, että viiden minuutin tauko tunnin välein parantaa työn tuottavuutta, vaikka työhön käytetty aika vastaavasti väheneekin.

Esimerkiksi toimistotyössä niska ja selkä joutuvat helposti koville, kun tietokoneen ääressä istutaan kumarassa, näyttöä pitkään tuijotellen.

Näyttöpäätetyössä myös silmien väsyminen on yleinen vaiva. Katseen sumuisuuteen ja väsähdykseen voi kokeilla jännitystä poistavaa ja silmälihaksia rentouttavaa silmäjoogaa.

Silmäjoogan pikaohjeet:

1.Pidä pää paikallaan, hengitä sisään ja katso kauimmaiseen paikkaan, jonka näet. Hengitä ulos ja käännä katse alas lähimpään näkökentästä löytyvään kohteeseen. Toista viisi kertaa.

2. Hengitä sisään ja käännä katse oikealle. Hengitä ulos ja käännä katse takaisin eteesi. Hengitä sisään ja käännä katse vasemmalle. Toista viidesti.

3. Hengitä sisään ja siirrä katseesi ylävasemmalle. Hengitä ulos ja käännä katse alaoikealle vastakkaiseen nurkkaan. Toista viisi kertaa.

4. Hengitä sisääja luo nyt katseesi vuorostaan yläoikealle. Hengitä ulos ja laske katse alavasemmalle. Toista jälleen viisi kertaa.

5. Pyöritä lopuksi silmiäsi ympäri viisi kierrosta yhteen suuntaan ja viisi kierrosta toiseen suuntaan.

Lähde: Yle Teksti-TV: Hyvinvointi/Metro-lehti 19.8.2009

Kommentit