Hyppää pääsisältöön

Sleepy Sleepers: On se niin väärin

Sleeppareiden huumoriralli kertoo siitä kuinka maalaisjullikat vie kaupunkilaisjullikoilta naiset, ja sehän on niin väärin.

Tietolaatikko

Sleepy Sleepers: On se niin väärin (Virtanen, Pekka (säv). Seppälä, Silu /pseud / (säv). Helminen, M. /pseud / (= Valtonen, Markku) (sov). Helminen, S. /pseud / (= Järvenpää, Sakari) (san).)

Sleepy Sleepers: Mato Valtonen (laulu), Sakke Järvenpää (laulu). Mingus Mähönen (koskettimet), Pekka Virtanen (kitara), Danny Keskinen (saksofoni), He-Man Korhonen (rummut), Sakari Kuosmanen (basso, laulu).

Kesken kappaleen Mato Valtonen tarvitsee apua, hän ei saa aikaseksi riittävän korkeaa ääntä. Sakari Kuosmanen tarjoaa apuaan, hieman kyseenalaisia keinoja käyttäen.

Äänenavauksen jälkeen kappale jatkuu taas entiseen malliin.

On se niin väärin-kappale on Sleepy Sleepersin vuoden 1985 albumilta Born In The S.A.V.O. Albumin nimi ja kansikuva on mallinnettu Bruce Springsteenin Born in the U.S.A.-levyltä.

Teksti: Emilia Kemppi

  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto