Hyppää pääsisältöön

Turvallista lentomatkustamista

Melkoinen määrä näkymätöntä työtä tarvitaan taustalle, jotta lentäminen sujuu turvallisesti. Millä tahansa koneella ei taivaalla sovi lennellä.

Lentoliikenteeseen hyväksytyt koneet tarkistetaan ja huolletaan tarkkojen ohjeiden mukaisesti. Lentoturvallisuutta valvovat eri maiden lentoturvallisuudesta vastaavat viranomaiset.

Vuonna 1963 valmistuneessa filmissä Ennen lentoonlähtöä seurataan valmisteluja Seutulan kentällä ennen Finnairin SE-210 Caravellen lähtöä Hampuriin. Finnair on siirtynyt suihkukonekauteen.

Ennen jokaista lentoa tehdään määrätyt tarkistukset, varmistukset ja huollot, jotta lentoliikenteen riskit voidaan minimoida. Koneen ohjaamon ja lennonjohdon yhteistyö on saumatonta. Myös kenttähenkilöstö tekee töitä kellon ympäri, jotta lentoliikenne voi jatkua häiriöittä läpi vuorokauden.


Vuonna 1956 valmistuneessa Suomen Filmiteollisuus Oy:n filmissä Kestävät siivet perehdytään lentomatkustamiseen sekä lentokoneisiin ja niiden huoltoon. Lentämisestä on tullut yhä yleisempi liikennemuoto, filmissä todetaan.

Teksti: Reijo Perälä & Antti Majala