Hyppää pääsisältöön

Laiskan kokin helpot ja nopeat: Supernopea porkkanakeitto

Porkkanakeitto. Kuva: Ani Kellomäki

Laiskan kokin helpot ja nopeat -sarja on toimittaja Ani Kellomäen luomia reseptejä lapsiperheiden arkeen.

- Meillä pyritään syömään joka päivä koko porukalla. Päivällispöydässä pulisemme kunkin kuulumiset. Vaikka olenkin aikanaan hankkinut myös kokin koulutuksen, ovat käytetyimmät reseptini helppoja, nopeita ja halpoja valmistaa. Sillä juuri sellaista arkiruokailun lapsiperheessä täytyy melkoisen usein olla. Hyvältä pitää maistua aina, kertoo Ani.

Aloitetaan sosekeitolla, joka maistuu yleensä joka lapselle, on nopea lämmittää ja helppo pakastaa.

 

 

Supernopea porkkanakeitto (4 annosta)

 • 500 g valmista (luomu-) porkkanasosetta
 • 2 dl (luomu-) kermaa
 • 2 dl vettä
 • 1 tl suolaa
 • paprikaa, yrttejä

Laita porkkanasose, vesi ja kerma kattilaan, ja lämmitä kiehuvaksi. Mausta
suolalla ja lisää halutessasi joukkoon yrttejä ja paprikakuutioita.

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka