Hyppää pääsisältöön

Laiskan kokin helpot ja nopeat: TSI-kalapuikot

Kalapuikot. Kuva: Ani Kellomäki

Laiskan kokin helpot ja nopeat -sarja on toimittaja Ani Kellomäen luomia reseptejä lapsiperheiden arkeen.

Kalapuikot maistuvat joka muksulle. Anin ohjeilla pystyt vaikuttamaan kalan laatuun sekä kalapuikkojen rasvaisuuteen ja suolaisuuteen. Siis, tee se itse -kalapuikot:

 

 

 

 

 

TSI-kalapuikot (3-4 annosta)

  • 1 pkt pakasteseitä
  • 2 dl seesaminsiemeniä
  • 2 tl suolaa
  • voita ja öljyä paistamiseen

Leikkaa sei jäisenä puikoiksi. Kaada seesaminsiemenet laakealle lautaselle, ja mausta suolalla. Painele seipuikot siemeniin jokaiselta kyljeltään, ja paista pannulla voi-öljyseoksessa kullanruskeiksi.

Tarjoile majoneesin, kasvisten  ja perunoiden kanssa.

Vinkki:
jos haluat paksumman leivityksen, voit ensin kastaa seipuikot raakaan, haarukalla kevyesti rikkivatkattuun kanamunaan. Näin siemeniä tarttuu pintaan vielä enemmän.

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka