Myöhään syksyllä sienestäjän katse tähyilee usein herkullisia suppilovahveroita, joita voi löytää aina lumen tuloon asti.
Tietolaatikko
Suppilovahvero (Cantharellus tubaeformis) on erinomainen ruokasieni, joka ei tarvitse esikäsittelyä
Suppilovahvero kasvaa tiheinä ja laajoina ryppäinä kuusivaltaisissa tuoreissa kangasmetsissä sekä korvissa ja kallionrinteiden notkelmissa. Se on pieni kellanruskea sieni, jolla on kapea ja ontto jalka sekä sileä, ohut ja suppilomainen lakki.
Suppilovahveron poimijalla pitää olla tarkat silmät, sillä sientä on vaikea havaita sammalikkosta maahan varisseiden lehtien seasta. Suppilovahvero on yleinen Etelä- ja Keski-Suomessa, pohjoisemmassa harvinaisempi. Lapissa sitä ei kasva lainkaan. Suppilovahvero on kauppasieni eli sitä saa myydä elintarvikkeena. Suppilovahverosta tulee maukas keitto, ja sitä käytetään myös esimerkiksi muhennoksiin ja piirakoiden täytteeksi. Suppilovahvero kannattaa mieluummin kuivata kuin pakastaa, silloin sen herkullinen maku säilyy paremmin.

Perustuu ohjelmiin: Riston luontokoulu ja Luonto lähellä (Procam Oy)