Hyppää pääsisältöön

Tuomari Nurmion Hotelli Voodoo

Hotelli Voodoo on Tuomari Nurmion biisien pohjalta koostettu "karvalakkimusikaali, jonka helakankarhea tarina on ryyditetty totalitaarisen visuaalisella turbulenssilla".

Tietolaatikko

Hotelli Voodoo -elokuvaan sisältyvät kappaleet Oi mutsi mutsi, Katuvaisten laulu, Valo yössä, Siihen loppui satumaa, Ikuisesti minun, Ramona, Hotelli Voodoo, Rasva-Rainer, Huda huda ja On aika soittaa sinfonia. Elokuvan kesto on 47 minuuttia.
DVD:llä nähdään lisäksi Peter von Baghin esittely elokuvasta (Nosferatu 1997), Baghin ohjelma "Lähikuvassa Tuomari Nurmio" (Yle 1983), Tommi Ketosen ohjaama "Tuomari Nurmio oikeuden puolesta" (Yle 2008) sekä kaksitoista Tuomari Nurmion live-esitystä Ylen arkistoista (Hän on täällä tänään, Sunnuntaina, Liputtomat laivat, Kurjuuden kuningas, Rion satamassa, Punainen planeetta, Auringon lapsonen, Ramona, Hurja poika, Lahjoita luoja lohtusi nyt, Kasvoton kuolema, Ankara).

Hotelli Voodoo -kappaleesta nimensä saanut elokuva on kertomus katuojasta nostetusta spurgusta, jota Nurmio itse näyttelee. Ryysyläinen pääsee loistohotelli Voodoon laulajaksi, kun sen vakiotähti Marcello Masturbanni juopottelee itsensä tärviölle.

Hotellissa pitää valtaa mustasukkainen mafiapäällikkö Rasva-Rainer, jonka tyttöystävä Ramona kiinnostuu uudesta solistista. Kadulle potkittu Marcello johtaa ryysyköyhäläiset hotellin lihapatojen ääreen. Valtauksen yhteydessä räjähtää pannu ja syttyy tulipalo syttyy.

Pimahtanut Marcello pitää herätyskokouksen, joka päättyy apokalyptiseen bailaukseen. Hotellin katolle laskeutuu lentävä lautanen. Ufossa odottaa muukalaiskaunotar, jonka matkaan mahtuu vain yksi ihminen - Nurmion esittämä laulajakomeetta. Lopussa Maa räjähtää.

Elokuvan tv-ensi-ilta oli 7.12.1997. Päärooleja näyttelivät Nurmion ohella Martti Suosalo, Pertti Sveholm, Niina Nurminen, Puntti Valtonen ja Pete Manninen. YLE Export julkaisee Hotelli Voodoo -elokuvan dvd:nä 17.11.2010.

Teksti: Jukka Lindfors & Yle Export.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto