Hyppää pääsisältöön

Tuomari Nurmion Hotelli Voodoo

Hotelli Voodoo on Tuomari Nurmion biisien pohjalta koostettu "karvalakkimusikaali, jonka helakankarhea tarina on ryyditetty totalitaarisen visuaalisella turbulenssilla".

Tietolaatikko

Hotelli Voodoo -elokuvaan sisältyvät kappaleet Oi mutsi mutsi, Katuvaisten laulu, Valo yössä, Siihen loppui satumaa, Ikuisesti minun, Ramona, Hotelli Voodoo, Rasva-Rainer, Huda huda ja On aika soittaa sinfonia. Elokuvan kesto on 47 minuuttia.
DVD:llä nähdään lisäksi Peter von Baghin esittely elokuvasta (Nosferatu 1997), Baghin ohjelma "Lähikuvassa Tuomari Nurmio" (Yle 1983), Tommi Ketosen ohjaama "Tuomari Nurmio oikeuden puolesta" (Yle 2008) sekä kaksitoista Tuomari Nurmion live-esitystä Ylen arkistoista (Hän on täällä tänään, Sunnuntaina, Liputtomat laivat, Kurjuuden kuningas, Rion satamassa, Punainen planeetta, Auringon lapsonen, Ramona, Hurja poika, Lahjoita luoja lohtusi nyt, Kasvoton kuolema, Ankara).

Hotelli Voodoo -kappaleesta nimensä saanut elokuva on kertomus katuojasta nostetusta spurgusta, jota Nurmio itse näyttelee. Ryysyläinen pääsee loistohotelli Voodoon laulajaksi, kun sen vakiotähti Marcello Masturbanni juopottelee itsensä tärviölle.

Hotellissa pitää valtaa mustasukkainen mafiapäällikkö Rasva-Rainer, jonka tyttöystävä Ramona kiinnostuu uudesta solistista. Kadulle potkittu Marcello johtaa ryysyköyhäläiset hotellin lihapatojen ääreen. Valtauksen yhteydessä räjähtää pannu ja syttyy tulipalo syttyy.

Pimahtanut Marcello pitää herätyskokouksen, joka päättyy apokalyptiseen bailaukseen. Hotellin katolle laskeutuu lentävä lautanen. Ufossa odottaa muukalaiskaunotar, jonka matkaan mahtuu vain yksi ihminen - Nurmion esittämä laulajakomeetta. Lopussa Maa räjähtää.

Elokuvan tv-ensi-ilta oli 7.12.1997. Päärooleja näyttelivät Nurmion ohella Martti Suosalo, Pertti Sveholm, Niina Nurminen, Puntti Valtonen ja Pete Manninen. YLE Export julkaisee Hotelli Voodoo -elokuvan dvd:nä 17.11.2010.

Teksti: Jukka Lindfors & Yle Export.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto