Hyppää pääsisältöön

Lätkätuloksia merisään lomassa

Yle Radio Suomen merisään lukija livautti 18.11.2010 säätietojen lomaan väliaikatiedon jääkiekon SM-liigan ottelukierrokselta. Median mukaan toimittaja teki "wilskat".

Merisää lähetettiin kesken HIFK-Lukko-ottelun. Ottelun tilanteessa tapahtui muutos Merisään aikana, ja jääkiekon ystävänä tunnettu toimittaja halusi välittää tiedon myös kuulijoille.

Merisää-lähetyksen kohdassa 4.14 toimittaja lukee: "Nahkiainen -4, itäkoillinen 4. Hifk-Lukko 0-2. Raahe -7, itäkoillinen 2...."

Radio Suomen kanavapäällikkö Marja Keskitalo katsoi toimittajan harkintakyvyn pettäneen. Tiedotusvälineet vertasivat häntä Ylen uutisankkuri Kimmo Wilskaan, joka sai lokakuussa 2010 potkut elävöitettyään alkoholiaiheista uutista tyhjällä olutpullolla.

Keskitalon mielestä tapausta ei kuitenkaan voinut verrata Wilska-jupakkaan. Toimittajalle pidettiin puhuttelu, mutta yhteistyön ilmoitettiin jatkuvan.

Asiasta kertoi ensinnä Turun Sanomat.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto