Hyppää pääsisältöön

Basaari: Afro-Säkkijärvi

Badu Ndjai on Senegalissa julkkis ja Suomessa tunnettu Piirpaukeen kitaristina. Kansanmusiikin parissa työskentelevä muusikko on erityisen innostunut Säkkijärven polkasta.

Piirpaukeen Sakari Kukko tapasi Badu Ndjain Senegalissa tämän esiintymisen jälkeen. Siitä alkoi yhteys, joka lopulta toi Ndjain Suomeen. Täällä hänet on puolestaan pitänyt yli kaksikymmentä vuotta suomalainen vaimo ja yhteinen tytär.

Ndjai on erikoistunut senegalilaiseen kansanmusiikkiin. Aikoinaan hän perusti Etoile de Dakar -yhtyeen, jolla on oli keskeinen rooli kansanmusiikin aseman kohottajana Senegalissa.

Suomessa hän ei kuitenkaan soita pelkästään oman maansa musiikkia, Vaan toteaa, että itse asiassa senegalilaisella ja suomalaisella musiikilla on paljonkin yhteistä. Varsinkin humppa muistuttaa miestä kotimaastaan.

Ndjai on harjoitellut ja myös sovittanut useita suomalaisia kappaleita myös Piirpaukeen ulkopuolella. Yhtenä mainittakoon kaikille tuttu Säkkijärven polkka. Siitä on tarjollla useita versioita oheisessa ohjelmassa.

Teksti: Aino Tanhua

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto