Hyppää pääsisältöön

Hector on Heikki Harmalle "kova pala"

Yli 40 vuotta julkisuudessa ollut Hector kaihtaa käsitteitä ikoni tai instituutio silloin, kun on kyse hänestä itsestään. Laulaja ja lauluntekijä Hector vieraili Nybergin ohjelmassa syksyllä 2004.

Ohjelmassa Hector kertoo taustoja siihen, miten aikanaan päätyi poppariksi. Itse ura lähti käyntiin "perinteisen kaavan mukaan" kykyjenetsijän kautta.

Pitkän uran aikana rooli julkisuudessa on kuitenkin mietityttänyt ja hän myöntää, että Hector on ollut Heikki Harmalle "kova pala".

— Mä olen tavallinen kundi, ja se taiteilijakundi, joka elää julkisuudessa, on ihan erilainen. Sille on eri vaatimukset ja se vaatii heittäytymistä, Harma sanoo haastattelussa.

Ennen heittäytymistään päätoimiseksi lauluntekijäksi Hector muistuttaa olleensa pitkään, 1980-luvun lopulle asti, aluksi päätoiminen radiotoimittaja ja sittemmin myös tv-ohjaaja.

— Mä olen radiosukupolven kundi, joka joutui mielikuvittelemaan kaiken, mitä sieltä toosasta tuli. Lapsesta asti on tottunut siihen että tekstillä on suuri merkitys, hän toteaa.

Vuosikymmenet eivät ole muuttaneet lauluntekijän perimmäisiä päämääriä.

— Mulla on sellainen lauluntekijän vietti viestittää niitä asioita, mitkä mulle on tärkeitä maailmassa, ja korostaa niitä arvoja, jotka on mulle tärkeitä. Mä haluan olla myös polemisoiva lauluntekijä, eli teen lauluissa vähän samaa kuin kolumnisti lehdessä, Hector summaa.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto