Hyppää pääsisältöön

Linnan juhlat 2010 muotikonsultin silmin

Aamu-tv:ssä vieraillut muotikonsultti Leena Sarvi sanoo, että ihmiset haluavat viestiä pukeutumisellaan entisestä enemmän. Tämän takia erilaiset printtikuviot olivat tänä vuonna suosittuja Linnan juhlissa.

Aamu-tv:ssä vieraillut muotikonsultti Leena Sarvi sanoo, että "Itsenäisyyspäivän juhlat olivat tänä vuonna todella tyylikkäät."

Sarvi on seurannut Linnan vieraiden pukeutumista vuosia. Moni naisvieras oli valinnut Linnaan vintage-puvun. Esimerkkinä Sarvi mainitsee brändiasiantuntija Lisa Sounion, jonka asussa näkyi Sounion isän armeija-aikainen valokuva.

Kunnioituksena omalle isälleen Sounio oli valinnut itsenäisyyspäivänä esiliinamaisen lisukkeen, jossa näkyi isän kuva. Todella kaunis kokonaisuus, Sarvi ihastelee.

Myös kirjailija Umayya Abu-Hannan näyttävä printtipuku ja kampaus kiinnostivat Sarvea. Sen sijaan muotikonsultti paheksuu sitä, että Umayya Abu-Hanna antoi kesken kättelyn presidentti Haloselle tyttärensä kirjeen. "Tämä ele ei sopinut ollenkaan tilaisuuden luonteeseen", Sarvi sanoo.

Sarven mielestä presidentti Tarja Halosen sinisävyinen puku oli ihana. Halonen käytti suunnittelija Kirsti Kasnion suunnittelemaa vaatetta jo viime kesänä Ruotsin kruununprinsessan Viktorian ja prinssi Danielin häissä.

Pukujen kärkikaartiin Sarvi nostaa Eija-Riitta Korholan mustan rusettipuvun, joka paljasti myös kantajansa selän. "Kun selkä on kunnossa, sitä kelpaa myös näyttää", Sarvi sanoo.

Muotikonsultti kehuu myös Tanja Karpelan punaista juhla-asua. "Karpelalla on luontaiset ominaisuudet kantaa miltei asua kuin asua, mutta punainen on hänelle hyvin poikkeuksellinen väri. Se kuitenkin sopii Karpelalle hyvin", Sarvi kiittelee.

Myös demareiden puheenjohtajan Jutta Urpilaisen vaate saa kehut Sarvelta. "Urpilaisen asu oli todellinen nappisuoritus. Jukka Rintalan suunnittelema asu oli täydellinen kokonaisuus, jota kampaus ja meikki täydentävät", Sarvi kiittelee. Rohkeimman pukeutujan palkinto menee Karita Mattilalle, jonka musta vaate oli hyvin paljastava.

Teksti: Aamu-tv ja Emilia Kemppi