Hyppää pääsisältöön

Kari Tapio - latojasta laulutähdeksi

Vuonna 2005 60-vuotta täyttänyt Kari Tapio oli mies, joka ei kaivannut esittelyä. Tuolloin hän oli keikkaillut lähes puoli vuosisataa ja häntä tituleerattiin mahtipontisesti mm. Suomen Johnny Cashiksi. Ohjelmassa kuullaan syntymäpäiväsankarin kuulumiset ja mietteitä uran varrelta.

Tietolaatikko

Ohjelmasta on leikattu levymusiikki.

Aluksi Kari Tapio kertoo nuoruudestaan, työstään kirjapainossa ja kuinka ura sai alkusysäyksen Ilkka Lipsasen Danny-showssa. Haastattelussa Kari Tapio puhuu myös uransa alkupäivien hankaluuksista: vaikeudesta saada levytyssopimus ja työttömyydestä.

Danny-show oli merkittävä tekijä musiikkiuran alkupäivinä. Monet muutkin kotimaisen iskelmätaivaan tähdet, kuten Erkki Liikanen, Seija Simola ja Junnu Vainio ovat vaikuttaneet Kari Tapion menestykseen.

Iskelmätähden läpimurto tapahtui vuonna 1976, singlellä "Laula kanssain". Tämän jälkeen hän levytti muun muassa kappaleet "Viisitoista kesää" ja "Kaipuu".

Haastattelussa Kari Tapio puhuu myös unelmistaan ja idoleistaan.

Teksti: Emilia Kemppi