Hyppää pääsisältöön

Mari Kiviniemi: "Kaikissa tapauksissa on tärkeää..."

Pääministeri Mari Kiviniemeltä kysyttiin mielipidettä ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrysen bisneksistä Nova Groupin kanssa. Kiviniemi toisti mielipiteensä varmuudeksi viidesti.

Ylen A-studio kertoi 8.12.2010, että keskustan vaalirahoittajana tunnettu Arto Merisalo on ollut Nova Groupin kautta mukana suunnittelemassa liikenneasemahanketta, jota Väyrynen (kesk.) on kaavaillut Keminmaalle.

Väyrynen sai mm. Nova-yhtiöiden vaalirahaa kanavoineelta Kehittyvien maakuntien tuki ry:ltä vaalitukea viime eduskuntavaaleissa 10 000 euroa. Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi ei halunnut puuttua ministerin liiketoimiin.

Kiviniemi vastasi Ylen uutistoimittajan jokaiseen kysymykseen virkkeellä: "Kaikissa tapauksissa on tärkeää että asiat ovat avoimesti esillä." Kommentti oli sama myös silloin, kun toimittaja rohkeni todeta, ettei tuo ole oikein mikään vastaus. Kiviniemen voimalliseen kertaukseen nojaava lausuntotyyli luo vahvan muistuman SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen kuuluisista kiitoksista kenttäväelle vuoden 2008 kuntavaalien jälkeen.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto