Hyppää pääsisältöön

Mari Kiviniemi: "Kaikissa tapauksissa on tärkeää..."

Pääministeri Mari Kiviniemeltä kysyttiin mielipidettä ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrysen bisneksistä Nova Groupin kanssa. Kiviniemi toisti mielipiteensä varmuudeksi viidesti.

Ylen A-studio kertoi 8.12.2010, että keskustan vaalirahoittajana tunnettu Arto Merisalo on ollut Nova Groupin kautta mukana suunnittelemassa liikenneasemahanketta, jota Väyrynen (kesk.) on kaavaillut Keminmaalle.

Väyrynen sai mm. Nova-yhtiöiden vaalirahaa kanavoineelta Kehittyvien maakuntien tuki ry:ltä vaalitukea viime eduskuntavaaleissa 10 000 euroa. Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi ei halunnut puuttua ministerin liiketoimiin.

Kiviniemi vastasi Ylen uutistoimittajan jokaiseen kysymykseen virkkeellä: "Kaikissa tapauksissa on tärkeää että asiat ovat avoimesti esillä." Kommentti oli sama myös silloin, kun toimittaja rohkeni todeta, ettei tuo ole oikein mikään vastaus. Kiviniemen voimalliseen kertaukseen nojaava lausuntotyyli luo vahvan muistuman SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen kuuluisista kiitoksista kenttäväelle vuoden 2008 kuntavaalien jälkeen.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit