Hyppää pääsisältöön

Noidannuoli: The Little House I Used to Live in

Helsinkiläinen progeyhtye Noidannuoli ei koskaan ehtinyt levyttämään. Ainoassa tv-taltioinnissaan vuonna 1971 se tulkitsi Frank Zappaa.

Tietolaatikko

The Little House I Used to Live in. Säv. Frank Zappa.

Syksyllä 1970 ilmestynyt Intro-lehti kertoo, että Noidannuolelle tarjottiin kesällä mahdollisuutta levyttää single. Yhtye kieltäytyi tarjouksesta, koska "kaksi raitaa ei vielä riitä antamaan selvää näyttöä Noidannuoli-musiikista".

Noidannuoli syntyi tammikuussa 1970 urkuri Pertti "Pepe" Lindblomin aloitteesta. Orkesterinjohtaja Leo Lindblomin poika oli vetänyt myös sellaisia bändejä kuin Rondo Four ja Incense.

Vuonna 1969 toiminut Incense soitti bluesvaikutteista rockia ja "jytäsoulia". Suomalaisen rockhistorian kannalta se on sikäli merkittävä, että sen riveissä kohtasivat toisensa tulevat Hurriganes-kumppanit Remu Aaltonen ja Cisse Häkkinen.

Incensen hajottua rumpali Beaver Aitto-oja liittyi Lido Salosen perustamaan Kalevalaan. Vuoden 1970 alussa Lindblom houkutteli kuitenkin hänet ja kitaristi Tarmo "Tarkki" Halisen suunnittelemaansa Noidannuoleen.

Noidannuolen repertoaarissa oli mm. Santanan, Colosseumin ja Jethro Tullin kappaleita. Bändi teki myös (brittibändi Nicen lailla) sovituksia Sibeliuksen Karelia-sarjan osista. Suuri osa ohjelmistosta oli instrumentaalimusiikkia.

Noidannuoli teki vuonna 1971 musiikkia Matti Sokan elokuvaan Musta Lumikki. Yhtye esitti filmissä omien sävellystensä lisäksi Kaarlo Kaartisen ja Ulla Kivipadon lauluja, joissa solistina toimi Seija Simola. Bändissä soitti tuolloin myös Seppo Lindberg (huilu, huuliharppu, saksofoni).

Pop Story -ohjelman juontotekstin mukaan yhtye pääsi esitettävästä kappaleesta yksimielisyyteen vasta "monituntisen keskustelun jälkeen". Numeroksi valikoitui Zappan The Little House I Used to Live in eli suomalaisittain - kuten toimittaja leikkisästi totesi - "Isontalon Antti kävi kylässä".

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit