Hyppää pääsisältöön

Luistelukoulu

Amurin päiväkodin lapset käyvät luistelukoulua. Luistelukoulun tarkoituksena on antaa luistelussa tarvittavat perustaidot.

Koulua käydään Suomen Luisteluliiton koulutusvalmennuspäällikön Esa Puolakan ja Jyrki Laaksosen johdolla.

Ensimmäisessä luistelukoulun osassa Amurin päiväkodin lapset aloittavat luistelukoulun, joka alkaa alkutoimilla eli luistimien esittelyllä ja jalkaan laittamisella. Jaksossa numero kaksi harjoitellaan kaatumista ja ylösnousemista. Kolmannessa jaksossa harjoitellaan luistelupotkua ja neljännessä jarruttamista. Laji vaatii hyvää tasapainoa, mallia lapsille näyttää taitoluistelija Annukka Hämäläinen.

Kun harjoitellaan luistelua takaperin tarvitaan apuun kiekkolegenda Timo Jutilaa. Jutilan opastuksella homma sujuu niin hyvin, että lapset innostuvat pelaamaan jääkiekkoa yhdessä "Jutin" kanssa. Opittuja taitoja testataan vaativalla pujotteluradalla. Luistelukoulun kausi päättyy rusettiluisteluun, jossa kaikilla luistelijoilla on homma hallussa.

Kommentit