Hyppää pääsisältöön

Suomelle toistamiseen miesten salibandyn MM

Miesten maajoukkue saavutti toisen perättäisen maailmanmestaruutensa Helsingissä pelatuissa salibandyn MM-kisoissa vuonna 2010. Ruotsi kaatui luvuin 6-2.

Tietolaatikko

Ottelun maalit: 5.19 1-0 Kohonen Mika (Tiitu); 6.15 2-0 Järvi; 27.39 2-1 Nilsson Kim (Nilsson K-J); 34.55 3-1 Kohonen Mika (Vehkaoja); 42.31 4-1 Hyvärinen (Savolainen); 45.11 5-1 Kohonen Mikko (Forsten); 52.34 5-2 Sundstedt (Svensson); 58.43 6-2 Vänttinen (Hyvärinen).
Suomen joukkue - Maalivahdit: 31 Henri Toivoniemi, 46 Jani Naumanen. - Puolustajat:7 Jouni Vehkaoja, 15 Esa Jussila, 8 Juha Kivilehto, 19 Timo Toivonen, 12 Markus Bollström, 21 Tatu Väänänen, 25 Mika Savolainen. -
Hyökkääjät: 9 Harri Forsten, 17 Mikko Kohonen, 11 Mika Moilanen, 22 Jani Kukkola, 16 Oscar Hänninen, 23 Mikael Järvi, 27 Rickie Hyvärinen, 42 Henri Johansson, 29 Mika Kohonen, 50 Tero Tiitu, 40 Lassi Vänttinen. - Valmennus: Petteri Nykky (päävalmentaja), Petri Kettunen, Jussi Jäntti.
Suomi sai vuoden 2010 salibandykullan myötä yhdennentoista MM-voittonsa joukkuepeleissä. Naisten salibandyssä on tullut MM-kultaa kahdesti, ringettessä viidesti, miesten jääpallossa kerran, samoin miesten jääkiekossa.
Salibandymaajoukkue palkittiin Vuoden joukkueena Suomen Urheilugaalassa 10.1.2011.

Suomen sankariksi kamppailussa nousi kaksi maalia viimeistellyt Mika Kohonen. Kohonen teki ensimmäisen maalinsa, kun avauserää oli pelattu runsaat viisi minuuttia.

Ensimmäisen erän jälkeen Suomi oli johdossa 2-0. Toisessa erässä Ruotsi sai otteen pelistä ja kavensi 2-1:een. Suomi säilytti kuitenkin kahden maalin etumatkan Mika Kohosen toisen täysosuman ansiosta.

Viimeisessä erässä Suomi kasvatti maalieron runsaassa viidessä minuutissa 5-1:een. Kun peliaikaa oli jäljellä vajaat kahdeksan minuuttia, Ruotsi onnistui kaventamaan. Lassi Vänttinen antoi vieraille lopullisen niitin laukomalla tyhjään maaliin runsas minuutti ennen loppuvihellystä.

Miesten salibandyn MM-kisoja on pidetty kahdeksan kertaa parillisina vuosina vuodesta 1996 lähtien. Tapahtuma järjestettiin nyt toista kertaa Helsingissä.

MM-turnauksen loppukahakat ovat useimmiten muodostuneet Suomen ja Ruotsin kaksintaisteluiksi. Vuonna 2008 Suomi nappasi MM-kultaa ja kaatoi Ruotsin Prahassa jatkoajalla.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit