Hyppää pääsisältöön

Vieraisilla MSL-studiolla

Koululainen Mikko Immonen on saanut toiveensa toteen: hän pääsee kokeilemaan eri soittimia Mika Sundqvistin äänitysstudiolla Lempäälässä.

Mika Sundqvist (s. 1947) nousi 1970-luvulla julkisuuteen Alwari Tuohitorvi -yhtyeen riveissä. Hän aloitti soolouransa vuonna 1977 saavuttaen menestystä mm. sellaisilla huumoriralleilla kuin Moottoripyörä on moottoripyörä ja Hormoonihiiret.

Sundqvistin päätyömaa on kuitenkin ollut MSL-studio, jonka hän pystytti Simo Luukkasen kanssa Ylöjärvelle vuonna 1978. Sundqvist on äänittäjänä ja tuottajana vaikuttanut etenkin Eppu Normaalin, Popedan, Yön, Juice Leskisen ja Mikko Alatalon produktioissa. MSL-studio muutti vuonna 1981 Lempäälään ja sieltä edelleen Kihniöön.

Mikko Immonen on ohjelmaa tehtäessä harjoitellut jonkin aikaa kitaran- ja pianonsoittoa. Mikolla on ollut oma bändi, ja hän on tehnyt myös omia laulutekstejä. MSL-studion isäntä kertoilee hänelle eri instrumenteista ja perehdyttää mm. Leslie-kaapin ja äänipöydän salaisuuksiin.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto