Hyppää pääsisältöön

Vieraisilla MSL-studiolla

Koululainen Mikko Immonen on saanut toiveensa toteen: hän pääsee kokeilemaan eri soittimia Mika Sundqvistin äänitysstudiolla Lempäälässä.

Mika Sundqvist (s. 1947) nousi 1970-luvulla julkisuuteen Alwari Tuohitorvi -yhtyeen riveissä. Hän aloitti soolouransa vuonna 1977 saavuttaen menestystä mm. sellaisilla huumoriralleilla kuin Moottoripyörä on moottoripyörä ja Hormoonihiiret.

Sundqvistin päätyömaa on kuitenkin ollut MSL-studio, jonka hän pystytti Simo Luukkasen kanssa Ylöjärvelle vuonna 1978. Sundqvist on äänittäjänä ja tuottajana vaikuttanut etenkin Eppu Normaalin, Popedan, Yön, Juice Leskisen ja Mikko Alatalon produktioissa. MSL-studio muutti vuonna 1981 Lempäälään ja sieltä edelleen Kihniöön.

Mikko Immonen on ohjelmaa tehtäessä harjoitellut jonkin aikaa kitaran- ja pianonsoittoa. Mikolla on ollut oma bändi, ja hän on tehnyt myös omia laulutekstejä. MSL-studion isäntä kertoilee hänelle eri instrumenteista ja perehdyttää mm. Leslie-kaapin ja äänipöydän salaisuuksiin.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit