Hyppää pääsisältöön

Levylaulajaksi Johanna-yhtiöön?

Toimittaja Juha Nykänen tyrkyttäytyy epävireisine kitaroineen koelauluun Johanna Kustannuksen konttoriin. Reissun varsinainen tarkoitus on oppia, miten äänilevy syntyy.

Tietolaatikko

Johanna Kustannus joutui konkurssiin vuonna 1984. Atte Blom perusti vuonna 1989 uuden Johanna Kustannuksen, joka julkaisi äänitteitä Blomin jo konkurssin jälkeen käyttämillä Pyramid- ja Megamania-merkeillä. Johanna Kustannuksen osake-enemmistö siirtyi vuonna 2002 Love Recordsin perintöä ylläpitävälle Love Kustannukselle. Blom erosi yhtiöstä vuonna 2005. Vuonna 2010 Johanna ja Love Kustannus myytiin Universal Musicille.

Johanna Kustannus aloitti levytuotannon vuonna 1979, kun legendaarisen Love Records oli ajautunut konkurssiin. Johannaa johti Loven ex-tuotantopäällikkö Atte Blom, oikeana kätenään tuottaja Pekka Aarnio. Levymerkin artisteja olivat mm. Tuomari Nurmio, Pelle Miljoona, Ratsia, Maukka Perusjätkä, Hanoi Rocks, Dave Lindholm, Rauli Badding Somerjoki ja Kari Peitsamo.

Anna palaa -ohjelmassa wannabe-rocktähti tapaa Johannassa toimistovirkailija Tiina Vuorisen ja tuottaja Pekka Aarnion, joka kertoo artistien valintaperusteista. Kamera seuraa myös Liisa Tavin levytyssessiota Finnvoxin studiossa sekä äänilevyn kaiverrusta ja puristamista MTV:n levytehtaassa.

Teksti: Jukka Lindfors

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto