Hyppää pääsisältöön

Viihdeorkesterin joulu

Radion Viihdeorkesterin mittavaan repertuaariin kuuluu myös jonkin verran joulumusiikkia kaikilta sen toiminnan vuosikymmeniltä.

Tietolaatikko

Toivo Kuula: Chanson sans paroles (Sanaton laulu, Joululaulu). Wolde Jussila, viulu, ja Radion viihdeorkesteri, joht. George de Godzinsky. 1956.

Leon Jessel: Tinasotilaiden paraati. Radion viihdeorkesteri, joht. George de Godzinsky. 1957.

Leroy Anderson: Sleigh ride (Rekiretki). Radion viihdeorkesteri, joht. George de Godzinsky. 1960.

Jaakko Pulli (sov. George de Godzinsky): Jouluna. Martti Miettinen, laulu, ja Radion viihdeorkesteri, joht. George de Godzinsky. 1972.

1950-luvun alusta lähtien 1970-luvulle toimineen Radion Viihdeorkesterin (RVO) tekemät kantanauhoitukset kattavat useimmat musiikinlajit kansansävelmistä uuteen suomalaiseen musiikkiin.

Useat nauhoitusprojekteista olivat teemoiteltuja: joko taltioitiin useamman teoksen verran tietyn säveltäjän tai genren musiikkia tai työskenneltiin tietyn muusikon kanssa.

Välillä taltioitiin myös yksittäisiä teoksia tai sikermiä tarpeen mukaan, mikä muistuttaa orkesterin toisesta tehtävästä: tuottaa samalla myös käyttömusiikkia radion ja television tarpeisiin.

RVO:n mittavaan repertuaariin kuuluu tietysti myös jonkin verran joulumusiikkia kaikilta sen toiminnan vuosikymmeniltä. Yhteistyötä tehtiin muun muassa viulisti Wolde Jussilan ja laulaja Martti Miettisen kanssa. Kapellimestarina näissä levytyksissä toimi George de Godzinsky.

Teksti: Anu Konttinen