Hyppää pääsisältöön

Herttoniemen hyppyrimäki

Herttoniemen hyppyrimäki oli 1950-luvun talvina ahkerassa käytössä. Siellä järjestettiin näyttäviä mäkikisoja.

Vuonna 1953 sankassa lumisateessa käytyä kisaa oli saapunut seuraamaan runsaasti yleisöä. Lahtelaisten menestys kisoissa oli ylivoimaista. Nuorten sarjan voittajaksi ponnisti Torsti Reijula.

Yleisen sarjan voiton vei vuoden 1951 Suomen mestari Veikko Salmenranta. Mukana tiukassa taistossa olivat myös Pentti Heino, Pentti Uotinen ja Rafael Viljamaa.

Lämpimästi paistava kevätaurinko oli pehmittänyt Herttoniemen mäen, joten hypyt jäivät lyhyiksi. Vuonna 1957 käydyn hyppykisan voiton vei moninkertainen Suomen mestari Eino Kirjonen.

Vuonna 1958 järjestettiin kansainväliset hiihtokilpailut Herttoniemen maastossa ennen Lahdessa alkavia hiihdon MM-kilpailuja. Näemme välähdyksiä mäkihyppykilpailusta, jossa Pekka Airaksinen hyppää kolmanneksi, ja voittajaksi liitelee Japania edustava mäkimies Eto.

Helsingin Herttoniemen mäessä hypättiin tiukka kisa myös talvella 1959. Mukana tuolloin olivat mm. Pekka Airaksinen, Sune Holmberg Ruotsista sekä vuoden 1958 MM-hopeamies Ensio Hyytiä, joka hyppäsi kilpailun voittoon. Raimo Vitikainen sijoittui toiseksi. Eino Kirjonen ponnisti myös pitkälle mutta kaatui hyppynsä.

Tietolaatikko

Filmikatsauksilla tarkoitetaan kotimaisia lyhytelokuvia, joita esitettiin 1930-1970-luvuilla pitkän elokuvan edellä elokuvateattereissa. Sisällöltään valistavien, opetuksellisten ja uutisluontoisten katsausten kulta-aikaa oli 1950-luku.

Kommentit