Hyppää pääsisältöön

Suomalainen matkustaa

Uutiskatsauksessa esitellään suomalaisten matkustustapoja. Uutta oli mahdollisuus varata paikka linja-autoon kätevästi puhelimitse. Etelänmatkailukin tuli 1960-luvulla jo monelle tutuksi.

Suomalaiset ovat innokkaita matkustajia, suosituin kulkupeli 1960-luvulla oli juna. Pyhien aikaan Helsingistä lähtevät junat täyttyvät maalle matkaavista kaupunkilaisista.

Helsingin linja-autoasemalla henkilökunta ponnistelee matkustajien hyväksi, vaikka olot ovat ahtaat ja asema jo aikaa nähnyt.

"Mahdollisuus varata puhelimitse paikkansa, on etu, joka matkaa suunnittelevalle merkitsee pyhien kiireissä paljon" toteaa selostaja linja-autolla matkustamisesta.

Lentomatkailukaan ei ollut enää vierasta suomalaisille. "Aamukahvi Helsingissä, lounas Pariisissa ja illallinen Kanarian saarilla, se on nykyaikaa se" selostaja hehkuttaa.

Teksti: Heidi Sommar

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto