Hyppää pääsisältöön

Liekitetyt ravunpyrstöt

Liekitetyt ravunpyrstöt - rakastuneet ravut. Kuva: Strömsö

Tämä ruokalaji tunnetaan ympäri maailman. Ravintoloiden ruokalistoilla se houkuttelee nimellään erityisesti rakastavaisia - mutta eivät muutkaan annosta tilaavat pettyne.

Näyttävimmillään annos liekitetään ravintolapöydässä, jolloin tuoksut leviävät houkuttelevina ympäristöön. Kotona liekitettäessä muista varovaisuus - Strömsön Paulin kokatessa rakastuneita rapuja nousivat liekit lähes kattoon asti.

 

Ainekset neljälle

20 kuorittua meriravunpyrstöä
1 hienoksi suikaloitu fenkoli
2 dl hienonnettua kevätsipulia
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl tomaattisosetta
3 dl kalafondia
3 dl kermamaitoa (puolet kermaa, puolet maitoa)
1 dl hienonnettua paprikaa
1 rkl voita
öljyä
½ dl konjakkia
½ dl pernod´ta

Kuori raakojen merirapujen pyrstöt. Se tapahtuu helpoimmin pienillä saksilla avittamalla, pyrstökuoren alapinnan sivuja pitkin.

Laita öljy ja voi kuumalle pannulle. Kuullota ravunpyrstöt öljy-voiseoksessa. Liekitä konjakilla ja Pernod ´lla. Siirrä ravunpyrstöt sivuun odottamaan, kun teet kastikkeen.

Laita paistinpannulle sipuli, fenkoli ja valkosipuli. Kuullota vähän ja lisää tomaattisose. Lisää paprika, kalafondi ja kermamaito. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua hieman kokoon. Lisää ravunpyrstöt oikein varovasti sekaan ja lämmitä vielä pikku hetki.

Tarjoile lämpimän leivän tai riisin kera.

 

Vinkki: Tutustu merirapuun eli keisarihummeriin tarkemmin Raholan syötäviä sanoja -oppaassa!

 

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka