Hyppää pääsisältöön

Sinappinen riisi-lohipaistos

Sinappinen ranskankerma hunnuttaa riisi-lohipaistoksen.

 

Ainekset

2 dl pitkäjyväistä riisiä
5 dl vettä
1 kalaliemikuutio
500 g lohifileetä
2 dl ranskankermaa tai smetanaa
2 rkl makeaa vahvaa sinappia
1/4 tl cayennepippuria
½ tl suolaa

Kiehauta vesi ja liuota kalaliemikuutio siihen. Laita voidellun uunivuoan pohjalle riisit ja kalaliemi. Kypsennä vuokaa foliolla peitettynä + 200 C:ssa uunissa noin 20 minuuttia.

Ota folio pois ja lisää riisin päälle annospaloiksi leikattu lohi. Sekoita ranskankermaan sinappi, cayenne ja suola. Levitä seos kalapalojen päälle. Kypsennä uunissa vielä noin 20 – 25 minuuttia. Tarjoa keitettyjen vihannesten kera.

 

Arkiviikon ruokalista 1

Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka