Hyppää pääsisältöön

Robert Helenius, pohjoinen painajainen

Porvoolainen Robert Helenius voitti nyrkkeilyn raskaan sarjan EU-mestaruuden elokuussa 2010. Helenius puolusti titteliään voitokkaasti 27.11.2010 käydyssä ottelussa, jonka alla hän kävi Arto Nybergin haastateltavana.

Tietolaatikko

Robert Helenius otti 2.4.2011 tyrmäysvoiton nyrkkeilyn WBO- ja WBA-liittojen raskaansarjan Intercontinental-titteliottelussa Saksassa.

Robert Helenius (s. 1984) aloitti nyrkkeilyn vuonna 1998. Hän saavutti amatööriurallaan kolme Suomen mestaruutta vuosina 2003-2005 sekä EM-hopeaa vuonna 2006.

Vuonna 2006 Helenius siirtyi ammattilaiseksi. Vuoden 2010 loppuun mennessä hän on voittanut kaikki 14 otteluaan, niistä yhdeksän tyrmäyksellä.

Tammikuussa 2010 Helenius voitti WBO-liiton ex-maailmanmestarin Lamon Brewsterin teknisellä tyrmäyksellä. Elokuun 21:ntenä samana vuonna hän saavutti Euroopan nyrkkeilyliiton alaisen EU:n mestaruustittelin käyttämällä ranskalaisen Gregory Tonyn neljästi lattiassa.

Marraskuussa 2010 Helenius peittosi teknisellä tyrmäyksellä ensimmäisen haastajansa, ruotsalaisen Attila Levinin. Samalla hänet julistettiin WBO-liiton Inter-Continental-mestariksi.

Helenius vertaa nyrkkeilyä "gladiaattorimeininkiin". Voittaminen on niin hienoa, että siihen jää koukkuun, Helenius sanoo, tyrmätyksi tuleminen taas häpeällisintä ja karmeinta, mitä voi ajatella. Kun hänet 18-vuotiaana iskettiin kanveesiin, vei vuoden ennen kuin nyrkkeilijä osasi jälleen olla oma itsensä kehässä.

"Pohjolan painajaiseksi" kutsuttu Helenius on koulutukseltaan nuoriso-ohjaaja ja kertoo haastattelussa haaveilevansa omasta lastenkodista.

Teksti: Jukka Lindfors

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto