Hyppää pääsisältöön

Robert Helenius, pohjoinen painajainen

Porvoolainen Robert Helenius voitti nyrkkeilyn raskaan sarjan EU-mestaruuden elokuussa 2010. Helenius puolusti titteliään voitokkaasti 27.11.2010 käydyssä ottelussa, jonka alla hän kävi Arto Nybergin haastateltavana.

Tietolaatikko

Robert Helenius otti 2.4.2011 tyrmäysvoiton nyrkkeilyn WBO- ja WBA-liittojen raskaansarjan Intercontinental-titteliottelussa Saksassa.

Robert Helenius (s. 1984) aloitti nyrkkeilyn vuonna 1998. Hän saavutti amatööriurallaan kolme Suomen mestaruutta vuosina 2003-2005 sekä EM-hopeaa vuonna 2006.

Vuonna 2006 Helenius siirtyi ammattilaiseksi. Vuoden 2010 loppuun mennessä hän on voittanut kaikki 14 otteluaan, niistä yhdeksän tyrmäyksellä.

Tammikuussa 2010 Helenius voitti WBO-liiton ex-maailmanmestarin Lamon Brewsterin teknisellä tyrmäyksellä. Elokuun 21:ntenä samana vuonna hän saavutti Euroopan nyrkkeilyliiton alaisen EU:n mestaruustittelin käyttämällä ranskalaisen Gregory Tonyn neljästi lattiassa.

Marraskuussa 2010 Helenius peittosi teknisellä tyrmäyksellä ensimmäisen haastajansa, ruotsalaisen Attila Levinin. Samalla hänet julistettiin WBO-liiton Inter-Continental-mestariksi.

Helenius vertaa nyrkkeilyä "gladiaattorimeininkiin". Voittaminen on niin hienoa, että siihen jää koukkuun, Helenius sanoo, tyrmätyksi tuleminen taas häpeällisintä ja karmeinta, mitä voi ajatella. Kun hänet 18-vuotiaana iskettiin kanveesiin, vei vuoden ennen kuin nyrkkeilijä osasi jälleen olla oma itsensä kehässä.

"Pohjolan painajaiseksi" kutsuttu Helenius on koulutukseltaan nuoriso-ohjaaja ja kertoo haastattelussa haaveilevansa omasta lastenkodista.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto