Ainekset
500 g lenkkimakkaraa
400 g porkkanaa
200 g sipulia
1 purjo
200 g palsternakkaa
200 g lanttua
200 g juuriselleriä
200 g kesäkurpitsaa
500 g perunaa
½ dl öljyä
1 litra vettä
3 dl olutta
2 kasvisliemikuutiota
2 laakerinlehteä
3 rkl tomaattisosetta
1 dl persiljasilppua
Suikaloi makkara. Kuori ja suikaloi kaikki juurekset. Kuori ja silppua sipuli ja suikaloi purjo.
Kuullota kasviksia öljyssä hetki. Lisää vesi, olut, kasvisliemikuutiota ja muut mausteet.
Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää makkarasuikaleet. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Lisää persilja ja tarjoa.
Mikäli haudutat makkara-juurespadan uunissa, paista samantien uunissa vaikkapa herkkupannukakku.
Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka
Linkit: