Hyppää pääsisältöön

Makkara-juurespata

Ainekset

500 g lenkkimakkaraa
400 g porkkanaa
200 g sipulia
1 purjo
200 g palsternakkaa
200 g lanttua
200 g juuriselleriä
200 g kesäkurpitsaa
500 g perunaa
½ dl öljyä
1 litra vettä
3 dl olutta
2 kasvisliemikuutiota
2 laakerinlehteä
3 rkl tomaattisosetta
1 dl persiljasilppua

Suikaloi makkara. Kuori ja suikaloi kaikki juurekset. Kuori ja silppua sipuli ja suikaloi purjo.

Kuullota kasviksia öljyssä hetki. Lisää vesi, olut, kasvisliemikuutiota ja muut mausteet.

Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää makkarasuikaleet. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Lisää persilja ja tarjoa.

Mikäli haudutat makkara-juurespadan uunissa, paista samantien uunissa vaikkapa herkkupannukakku.


Arkiviikon ruokalista 2

Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka

Linkit:

Kommentit
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka