Hyppää pääsisältöön

Estradilla: Aki Sirkesalo

Aki Sirkesalo laittaa lantion pyörimään Kokkolan Venetsialaiset-juhlassa pimenevässä illassa. Seurana Lemmen Jättiläiset -orkesteri ja High Heels -tanssijat.

Elokuun iltojen hämärtyessä Kokkolan alueen kesäkausi on perinteisesti päätetty Venetsialaisjuhlilla. Tulen ja valojen leikki veden pinnalla tummenevassa illassa luo tapahtumaan ainutlaatuisen tunnelman. Aki Sirkesalo (1962–2004) Lemmen Jättiläiset -orkestereineen esittää Venetsialaisten konserttilavalla Sirkesalon säveltämät ja sanoittamat kappaleet "Enkeleitä onko heitä" ja "Seksuaalista häirintää" sekä lainakappaleen "Pelkää kuvitelmaa".

Sirkesalon suomeksi sanoittama "Pelkkää kuvitelmaa" -kappale on versio Norman Whitfieldin ja Barrett Strongin alun perin The Temptations -yhtyeelle vuonna 1971 kirjoittamasta teoksesta "Just my imagination".

Teresa de Rita-Cavlekin lyhyessä haastattelussa Sirkesalo puhuu siitä, miten hänestä pitkän mutta omaehtoisen ja vapaan tien kautta tuli muusikko.

Konsertti on taltioitu Kokkolan Venetsialaisilla 29.8.2003.

Teksti: Ida Karimaa

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto