Hyppää pääsisältöön

Eeva Rohas: Keltaiset tyypit

Keltaiset tyypit sisältää kahdeksan novellia nykyajan ihmisistä. Keltainen väri toistuu tarinoista toiseen, ja se toimii myös mustelmien vastavärinä. Henkisiä ja ruumiillisia mustelmia ihmisille tulee monessa tarinassa.

Tietolaatikko

Eeva Rohas ( s. 1982 )

Keltaiset tyypit (esikoisnovellit, 2010 )

Aprikoosit-novellissa päähenkilömies ihmettelee, miksei hänkin voisi olla sellainen, tavallinen ihminen jolla olisi hyvä elämä. Tämä tiivistyy yhdeksi teemaksi Eeva Rohaksen esikoisnovellikokoelmassa. Useat ihmiset ovat hyvin erikoisia, ja he kohtaavat toisensa satunnaisesti. He eivät vaikuta onnellisilta. Monilla on elettynä risa lapsuus.

Rakkautta kaipaavat ihmiset ovat usein tahdottomia ja vieteltävissä ikävyyksiin. He joutuvat varastelemaan, pahoinpidellyksi, valehtelemaan tai hyväksikäytetyiksi. Kolmikymppinen esikoiskirjailija Eeva Rohas on kirjoittanut lupaavan, mielenkiintoisen ja vahvatunnelmaisen kokoelman.

Teksti: Nadja Nowak ja Seppo Puttonen