Hyppää pääsisältöön

Kristina Hautala: Molina

1960-luvun laulajatähti Kristina Hautala tulkitsee CCR:ää vuonna 1971. Säestävän yhtyeen rumpalina toimii sittemmin eduskunnastakin tuttu Lyly Rajala.

Tietolaatikko

Molina on John Fogertyn sävellys, joka ilmestyi Creedence Clearwater Revivalin LP:llä Pendulum joulukuussa 1970. Turo´s Hevi Gee on vuonna 1989 levyttänyt siitä suomenkielisen version nimeltä Poliisi.

Kristina Hautala nousi pinnalle vuonna 1967 cover-versiollaan Dusty Springfieldin hitistä You Don´t Have to Say You Love Me. Vuonna 1968 hän edusti Suomea Lontoossa pidetyssä Eurovision laulukilpailussa kappaleella Kun kello käy.

Hautala lopetti iskelmäuransa vuonna 1972. Hän opiskeli Ruotsissa psykologiksi ja taideterapeutiksi. Laulamisen hän aloitti uudelleen 1990-luvun lopulla. Oheinen esitys on taltioitu hieman ennen uranvaihdosta 1970-luvulla.

Kristina Hautalaa säestää Pop Story -ohjelmassa Made in Finland -yhtye, joka oli mukana Dannyn Sudenhetki -kesäkiertueella vuonna 1971. Mukana on joukko tunnettuja muusikoita, kuten kosketinsoittaja Veikko Samuli (tunnettu mm. kappaleen Tahdon olla sulle hellä säveltäjänä), saksofonisti Kalle Fält (mm. yhtyeissä Express ja Paradise) ja kitaristi "Kala" Alajoki (mm. Matthews, Alwari Tuohitorvi).

Rumpali Lyly Paavo "Paavi" Rajala työskenteli muusikkouransa jälkeen toimittajana vuosina 1988-1997. Hänet valittiin Oulun kapunginvaltuustoon vuonna 1997 ja eduskuntaan kristillisdemokraattien listalta vuonna 2003. Kansanedustajaksi tultuaan Rajala loikkasi kokoomuksen ryhmään.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto