Hyppää pääsisältöön

Broileria ja pekonikastiketta

Nämä broilerit kypsyvät vanhassa kunnon paistopussissa.

Ainekset

4 – 6 marinoitua broilerin koipi-reisipalaa

kastike:

100 g pekonia
50 g juuriselleriä
100 g porkkanaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl tomaattisosetta
1½ dl chilikastiketta
3 dl vettä
1 rkl siirappia

Paista broilerinpaloja paistopussissa + 200 asteessa uunissa noin 45 minuuttia. Valmista sillä välin kastike.

Kuutioi pekoni, juuriselleri, porkkana, sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Paista seosta pekonin rasvassa hetki. Lisää tomaattisose, chilikastike, vesi ja siirappi. Keitä noin 20 minuuttia. Lisää kastikkeeseen halutessasi suolaa.

Arkiviikon ruokalista 3

Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka