Hyppää pääsisältöön

Lenita ja Tarva laulutähtinä

Suomessa saavutettiin vuonna 1964 puolen miljoonan tv-luvan raja. Tapaus oli niin merkittävä, että jopa Lenita Airisto ja Niilo Tarvajärvi intoutuivat laulamaan suorassa juhlalähetyksessä.

Television alkuvuosien supertähdet esittivät duettona laulun puolesta miljoonasta tv-luvasta. Sanat ja sävelkin olivat hiukan hakusessa, mutta juhlatunnelma oli iloinen ja rento.

Teija Sopasen ja Boppe Bergin juontamassa juhlalähetyksessä nähtiin myös Yleisradion "siivoojien" lauluesitys. Mirjam Himberg ja Sirpa Sivori-Asp kertoivat lauluesityksellään näkemyksensä myös YLEn ohjelmista.

Maanviljelijä Teuvo Uusitalo Orimattilasta oli 500 000. tv-luvan omistaja. Tästä kiitoksena hän pääsi pääjohtaja Einar Sundströmin käteltäväksi.

Jo vuonna 1964 televisiossa oli uutisia, urheilua, draamaa ja visailuja. Teija Sopanen, Lenita Airsto, Niilo Tarvajärvi, Kauko Saarentaus, Heikki Kahila, Anssi Kukkonen, Orvo Kontio, Onni Gideon, Jukka Virtanen, Matti Kuusla ja Aarre Elo olivat tv-toiminnan alkuvuosien suuria tähtiä.

Teksti: Reijo Perälä

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto