Hyppää pääsisältöön

Lenita ja Tarva laulutähtinä

Suomessa saavutettiin vuonna 1964 puolen miljoonan tv-luvan raja. Tapaus oli niin merkittävä, että jopa Lenita Airisto ja Niilo Tarvajärvi intoutuivat laulamaan suorassa juhlalähetyksessä.

Television alkuvuosien supertähdet esittivät duettona laulun puolesta miljoonasta tv-luvasta. Sanat ja sävelkin olivat hiukan hakusessa, mutta juhlatunnelma oli iloinen ja rento.

Teija Sopasen ja Boppe Bergin juontamassa juhlalähetyksessä nähtiin myös Yleisradion "siivoojien" lauluesitys. Mirjam Himberg ja Sirpa Sivori-Asp kertoivat lauluesityksellään näkemyksensä myös YLEn ohjelmista.

Maanviljelijä Teuvo Uusitalo Orimattilasta oli 500 000. tv-luvan omistaja. Tästä kiitoksena hän pääsi pääjohtaja Einar Sundströmin käteltäväksi.

Jo vuonna 1964 televisiossa oli uutisia, urheilua, draamaa ja visailuja. Teija Sopanen, Lenita Airsto, Niilo Tarvajärvi, Kauko Saarentaus, Heikki Kahila, Anssi Kukkonen, Orvo Kontio, Onni Gideon, Jukka Virtanen, Matti Kuusla ja Aarre Elo olivat tv-toiminnan alkuvuosien suuria tähtiä.

Teksti: Reijo Perälä

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto