Hyppää pääsisältöön

Lenita ja Tarva laulutähtinä tv-lupia juhlistavassa lähetyksessä

Suomessa saavutettiin vuonna 1964 puolen miljoonan tv-luvan raja. Tapaus oli niin merkittävä, että jopa Lenita Airisto ja Niilo Tarvajärvi intoutuivat laulamaan suorassa juhlalähetyksessä, joka oli saanut nimekseen Studio 500 000.

Television alkuvuosien supertähdet esittivät duettona laulun puolesta miljoonasta tv-luvasta. Sanat ja sävelkin olivat hiukan hakusessa, mutta juhlatunnelma oli iloinen ja rento.


Teija Sopasen ja Boppe Bergin juontamassa juhlalähetyksessä nähtiin myös Yleisradion "siivoojien" lauluesitys. Mirjam Himberg ja Sirpa Sivori-Asp kertoivat lauluesityksellään näkemyksensä myös Ylen ohjelmista.


Maanviljelijä Teuvo Uusitalo Orimattilasta oli 500 000:s tv-luvan omistaja. Tästä kiitoksena hän pääsi pääjohtaja Einar Sundströmin käteltäväksi. Ohjelmaan oli kutsuttu myös muita tv-lupamaksun maksajia juhlistamaan tilaisuutta.