Hyppää pääsisältöön

Mantelilohi

Mantelin seuraksi tehdään kalalle uuniin juustoraastekuorrutus.

Ainekset

600 g lohifilettä
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
170 g tuoreita herkkusieniä
2 rkl öljyä
1½ dl mantelilastuja
2 dl juustoraastetta
2 dl ruokakermaa

Poista lohesta nahka ja paloittele se annospaloiksi. Suolaa ja pippuroi lohi.

Viipaloi sienet ja ruskista ne pannulla. Laita paistetut sienet voidellun uunivuoan pohjalle. Asettele kalapalat sienten päälle.

Ripottele kalan päälle mantelilastut ja juustoraaste.

Kaada kerma vuokaan ja kypsennä + 200 asteessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa perunasoseen kera.

Arkiviikon ruokalista 3

Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka