Hyppää pääsisältöön

Lavalla Heikki Silvennoinen & The Rest

Kuinka sujuu suomalaisilta blues? Mallia näyttää koomikkonakin tunnettu Heikki Silvennoinen yhtyeineen.

Tietolaatikko

Behind the bars. Säv. Heikki Silvennoinen. San. Olli Keskinen.
Sun don't you shine. Säv. & san. Heikki Silvennoinen - Joe Vestich.
Fire. Säv & san. Jimi Hendrix.

Vaikka suuri yleisö tuntee Heikki Silvennoisen paremmin Kummeli-sketsisarjasta, tienaa hän leipänsä päätoimisena muusikkona.

Sinun tähtesi: RRRock! -ohjelmassa Heikki Silvennoinen The Rest -yhtyeineen konsertoi Tavastia-klubilla Helsingissä. Keikka on taltioitu 17.2.2000.

Yhtye esittää Silvennoisen kappaleet "Behind the bars" ja "Sun don't you shine" sekä suositun Jimi Hendrix -coverin "Fire".

Kitaristi, säveltäjä ja tuottaja Silvennoinen on pitkän linjan blues-kitaristi ja -laulaja, joka aloitti uransa muusikkona jo 70-luvun alkupuolella.

Silvennoisen ensimmäinen yhtye Tabula Rasa oli yksi suomalaisen progen nimekkäimmistä kokoonpanoista. Yhtye sijoittui toiseksi popin SM-kisoissa perustamisvuotenaan 1972.

Sittemmin Silvennoinen on vaikuttanut useissa kokoonpanoissa, kuten Frendz-, Catwalk- ja Q-stone -yhtyeissä. Näistä jälkimmäisin oli ensimmäisiä Suomessa menestystä niittäneitä englanninkielisiä bluesrock -yhtyeitä.

90-luvun alussa Silvennoinen kokeili siipiään soolouralla ja julkaisi ensimmäisen soololevynsä Mature And Cool vuonna 1992. Sittemmin hän on julkaissut yhteensä kuusi sooloalbumia.

2000-luvulla Silvennoinen vaikutti myös SF-Blues -kokoonpanossa.

Teksti: Ida Karimaa