Hyppää pääsisältöön

Resepti Strömsön gluteenittomiin herkkuleipiin

En plåt med två nygräddade, vridna baguetter.
Gluteeniton leipä. Kuva: Strömsö En plåt med två nygräddade, vridna baguetter. Kuva: Carina Ahlskog / Yle gluteenittomat tuotteet,gluteeniton ruokavalio,leipä,leipominen,patonki,resepti

Strömsön Paulin ystävä René jakaa kanssamme gluteenittomien leipien reseptit. Nämä ohjeet saavat jopa ei-allergisetkin vihreiksi kateudesta!


Renén rouheiset gluteenittomat leivät: 

5 dl piimää
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl puolukkahilloa
2 tl soodaa
5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 dl pellavansiemeniä
1 dl Fibrex-sokerijuurikashiutaleita
½ dl auringonkukansiemeniä
1 tl suolaa
1 tl kuminaa
1 tl anista
1 tl fenkolia
½ dl rusinoita
½ dl hasselpähkinöitä
voita tai margariinia
gluteenittomia korppujauhoja


Tee näin:

Sekoita puolukat ja siirappi piimään. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää piimäseokseen sooda ja sekoita lopuksi kaikki ainekset keskenään. Voitele ja jauhota korppujauhoilla 1,5 litran vuoka. Paista 175 asteessa 70–80 min.


Gluteenittomat vaaleat patongit: 

50 g hiivaa
1 l kädenlämpöistä vettä
1 rkl suolaa
2 rkl FiberHuskia (jauhettua psylliumsiemenen kuorta)
1,5 l Semperin gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
tai 1 pkt Finaxin gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta


Tee näin:

Gluteenittomat patongit. Kuva: StrömsöLiuota hiiva veteen, lisää suola ja siivilöi joukkoon FiberHusk samalla sekoittaen. Anna turvota noin 10 minuuttia. Alusta jauhot seokseen kunnes lopputulos alkaa näyttää taikinalta. Gluteenittomasta taikinasta ei tule kiinteää vaan sen koostumus on löysä, joten älä menetä toivoasi. Työstä taikinaa 10 minuuttia voimakkaasti käsin. Peitä taikina ja anna sen nousta 20–30 minuuttia. Kumoa taikina leivinpöydälle (älä alusta). Muotoile ja leikkaa taikinasta neljä pellinpituista pötköä ja kääntele niihin runsaasti jauhoa. Paista uunipellillä 200 asteessa 20–30 minuuttia.

 

Alkuperäiset reseptit Strömsö 19.4.2009

Lisää leipäohjeita Olotilassa

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka