Hyppää pääsisältöön

Jarkko Tontti: Koti, uskonto ja isänmaa

Esseekokoelmassaan Tontti kyseenalaista ja kärjistää arkisissa keskusteluissa viliseviä peruskäsitteitä. Onko kotikasvatus päiväkotia parempaa, mitä on kansallinen etu, entä onko ruuan kasvattaminen suomalaisella maaseudulla ollenkaan järkevää?

Tietolaatikko

Jarkko Tontti ( s. 1971 )

Vuosikirja ( runoja, 2006 )
Luokkakokous ( romaani, 2007 )
Jacasser ( runoja, 2009 )

Koti, uskonto ja isänmaa sisältää 15 esseetä, joissa Tontti rusikoi milloin Mannerheimia, yleistä asevelvollisuutta tai uskontoja sotien ja kärsimysten lietsojina.

Mannerheimin patsas keskellä Helsinkiä loukkaa Tontin mukaan kaikkia sotarikosten uhreja.

Kristinuskosta kirjoittaessaan Tontti ensin kyseenalaistaa vanhat kirjoitukset viisauden lähteinä mutta toisaalta kritisoi sitä, etteivät nykykirkon oppien saarnaajat itsekään noudata tiukasti Raamatun säädöksiä.

Kirjailija Jarkko Tontti on koulutukseltaan lakimies ja filosofi. Hän on työskennellyt ulkoministeriössä, eduskunnassa ja opiskellut ulkomailla. Laajasti oppineena hänellä on tietoa ja perspektiiviä esittää kiusallisen yksinkertaisiakin kysymyksiä itsestäänselvyyksinä pitämistämme asioista.

Teksti: Seppo Puttonen