Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä: Tuomari Nurmio

"Sillä tavalla ei voinut jatkaa." Leimautumista karttanut Tuomari Nurmio muutti tietoisesti suuntaa Valo yössä -menestyksen jälkeen. Lasin alla väriään kameleontin lailla vaihtavan artistin rikas elämä.

Tietolaatikko

Radiolähetyksen musiikkikappaleet on poistettu tekijänoikeudellisista syistä.

"Siellä se marhas kitaran kanssa, istuskeli iltanuotiolla ja lauleskeli", muistelee Sinikka Sokka nuorta Nurmiota Mustasaaren seurakuntakuviossa.

Tänään hän on täällä: Radiomafian haastattelu vuodelta 1991 vie kuulijan lähes puoleksitoista tunniksi Hannu Nurmion seuraan.

Läpi käydään Dumarin elämänvaiheita aina kouluajoista tähteyteen ja tulevaisuudensuunnitelmiin asti. Muistoja uran varrelta ja nuoruudesta kertaavat myös ystävät ja artistikollegat Hasse Walli, Make Lievonen, Olli Saari, Sinikka Sokka, Rosa Liksom ja Jussi Sydänmäki.

Radiomafian studion lämpiössä Nurmiota jututtaa toimittaja Seppo Bruun.

Teksti: Ida Karimaa

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto