Hyppää pääsisältöön

Esa Pakarinen: Hullu hanuri

Esa Pakarinen kertoo tarinan haitarista, joka sekosi. Yrittipä instrumentin upottaa meren syvyyksiin tai polttaa tuhkaksi, se ei lakannut soittamasta itsekseen älytöntä melodianpätkäänsä.

Tietolaatikko

Hullu hanuri. Säv. Toivo Kärki, san. Reino Helismaa.

Vuonna 1954 levytetyn Hullun hanurin tekstissä vilahtelee myös aikalaisten tuntemia muusikkonimiä. Hanuristilegenda Viljo Vesterinen kutsuu kurttua "hulluksi kuin käki". Haitaristi Kalevi Nyqvist ja säveltäjä Toivo Kärki yrittävät särkeä pirunkeuhkon kirveellä.

1980-luvun alussa taltioidussa tv-versiossaan Esa Pakarinen on korvannut Nyqvistin tämän kuululla kollegalla Matti Viljasella.

Hullujussi-yhtye versioi kappaleen vuonna 1974 nimellä Hullu kitara. Siinä Vesterinen ja Nyqvist oli korvattu kahdella kitarasankarilla, Albert Järvisellä ja Jukka Tolosella. Hectorin vuonna 2001 levyttämässä Hullussa syntikassa Vesterisen tilalla on elektronisen tanssimusiikin tähti Darude.

Teksti: Jukka Lindfors

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto