Hyppää pääsisältöön

Helppo lohikeitto

 

 

1 rkl öljyä
1 rkl currya
1 sipuli
1 litra raakaa perunaa kuutioina
2 litraa vettä
3 kalaliemikuutiota
400 g pakastelohikuutioita
2 tlk smetanaa
1 dl ruohosipulia silppuna
1 sitruuna

Kuori ja kuutioi perunat. Silppua ruohosipuli. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä keltaista kuorta noin puolesta sitruunasta.

Kuumenna öljy ja lisää curry ja sipuli. Kuullota hetki ja lisää perunat. Sekoita. Lisää vesi ja kalaliemikuutiot. Keitä 10 minuuttia.

Lisää lohikuutiot, smetana ja ruohosipulisilppu. Keitä 5 minuuttia. Lisää sitruunan kuori ja kiehauta. Tarjoa paahdetun ruisleivän kera.

Arkiviikon ruokalista 5

Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka