Hyppää pääsisältöön

Strömsö: Nahid Hassanin intialainen menu

Strömsö: Nahid Hassanin intialainen menu

Bangladeshista kotoisin oleva Nahid Hassan muutti 22 vuotta sitten Tukholmaan, missä hän opiskeli muotoilua ja avasi sitten kaksi intialaista ravintolaa. Hänen mottonsa on, että intialaisen ruoan tulee maistua intialaiselta. Ja siltä nämä räiskyvänväriset ruokalajit todella maistuvat.

 

Ainekset 4 hengelle

Kanacurry

1 kokonainen kana paloiteltuna tai 700 g kanankoipia

1–2 keltasipulia
5 valkosipulinkynttä
2 rkl hienoksi silputtua inkivääriä
5 vihreää chiliä
2 dl (rypsi)öljyä
½ l vettä
1 rkl juustokuminaa
6–7 currylehteä
½ rkl kurkumaa
1 rkl paprikajauhetta
2 tl suolaa
4 kardemummapalkoa tai muutama kardemummansiemen
1 kanelitanko
4 kokonaista neilikkaa
4 rkl luonnonjogurttia tai turkkilaista jogurttia
2 tomaattia
½ keltaista paprikaa
½ punaista paprikaa
1 tl sokeria

tarjoiluun: punaista paprikaa, punasipulia, vihreää chiliä ja tuoretta korianteria

Pilko keltasipuli ja silppua valkosipulit, inkivääri ja chili. Ruskista ne öljyssä kuumassa padassa. Lisää pataan kana ja vesi. Lisää myös inkivääri, juustokumina, currylehdet, kurkuma, paprikajauhe ja suola.

Anna kypsyä kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää sitten kardemumma, kaneli, neilikat, jogurtti, tomaatit, paprikat ja sokeri ja anna kypsyä vielä 5 minuuttia. Koristele ohueksi viipaloidulla paprikalla, sipulilla, vihreällä chilillä ja tuoreella korianterilla. Tarjoile riisin, salaatin ja raidan kanssa.

Vinkki: myös muut kuivatut mausteet sopivat curryn maustamiseen -esimerkiksi jauhettu korianteri, garam masala, jauhettu, kuivattu chili tai valkosipulijauhe.


Raita

1 rkl silputtua kurkkua
1 rkl silputtua paprikaa
1 rkl silputtua punasipulia
½ tl paahdettuja juustokuminan siemeniä
5 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl silputtua minttua
1 rkl korianteria
mustapippuria

Leikkaa kurkku ja paprika suikaleiksi ja paloittele ne ohuiksi palasiksi. Silppua sipuli. Paahda juustokuminan siemeniä kuumalla pannulla ilman rasvaa muutaman minuutin ajan. Sekoita kaikki ainekset jogurttiin ja anna seistä hetken ennen tarjoilua.


Lassi

1 l luonnonjogurttia
½ l mango pulpia (mangososetta) tai tuoretta mangoa murskattuna
½ l mangomehua
jäämurskaa

Lassi on perinteinen intialainen juoma. Sekoita ainekset keskenään, kaada lasiin ja nauti.


Roti

½ kg vehnäjauhoja
lämmintä vettä
1 rkl öljyä
ripaus suolaa

 
Roti on yksinkertaisempi vaihtoehto naan-leivälle; se on helppotekoinen ja maistuu vähintään yhtä hyvältä.

Sekoita jauhot ja vesi lisäämällä vähän vettä kerrallaan. Alusta taikinaa kunnes se on kiinteää ja aika kimmoisaa. Lisää lopuksi öljy ja suola. Pyörittele taikinasta pieniä pullia, joiden halkaisija on 3x3 cm. Pyöräytä pullat vehnäjauhoissa ja kauli ne hyvin ohuiksi leipäsiksi. Paista ne erittäin kuumalla pannulla. Kun leipänen alkaa kuplia, käännä se nopeasti. Leipä on valmis, kun toinenkin puoli on saanut väriä. Säilytä valmiit leivät pyyheliinan sisällä, jotta ne pysyvät pehmeinä ja lämpiminä. Tarjoile välittömästi.

 

Salaatti

(salaattiin käytetään samoja aineksia kuin muissa ruokalajeissa, joten salaatin voi koostaa siitä mitä niistä jää yli)

punasipulia
paprikaa
kurkkua
tomaattia
öljyä
mustapippuria
sitruunapippuria
tuoretta korianteria

Suikaloi vihannekset ohuiksi ja sekoita ne keskenään. Mausta musta- ja sitruunapippurilla ja koristele tuoreella korianterilla.

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka