½ dl korppujauhoja
1 dl maitoa
1 kananmuna
500 g kalaa nahattomana fileenä tai pakastekalaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
½ tl sitruunapippuria
Mittaa kulhoon korppujauhot ja maito. Anna turvota hetki ja lisää muna. Jauha kala hienoksi ja lisää korppujauhoseokseen. Lisää mausteet ja sekoita. Muotoile massasta öljytyin käsin pihvejä.
Kierittele pihvit vehnäjauhoissa ja paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Anna lopuksi hautua pannulla kypsiksi. Tarjoa pinaatti-perunasoseen kera.
Vinkki: jos et omista konetta, jolla kalan voi jauhaa, kysäise kalatiskiltä palvelua. Kalan voi silputa pieneksi myös keittiösaksilla!
Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka
Linkit: