Hyppää pääsisältöön

Kalamurekepihvit

½ dl korppujauhoja
1 dl maitoa
1 kananmuna
500 g kalaa nahattomana fileenä tai pakastekalaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
½ tl sitruunapippuria

Mittaa kulhoon korppujauhot ja maito. Anna turvota hetki ja lisää muna. Jauha kala hienoksi ja lisää korppujauhoseokseen. Lisää mausteet ja sekoita. Muotoile massasta öljytyin käsin pihvejä.

Kierittele pihvit vehnäjauhoissa ja paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Anna lopuksi hautua pannulla kypsiksi. Tarjoa pinaatti-perunasoseen kera. 

Vinkki: jos et omista konetta, jolla kalan voi jauhaa, kysäise kalatiskiltä palvelua. Kalan voi silputa pieneksi myös keittiösaksilla!

 

Arkiviikon ruokalista 6

Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka