Hyppää pääsisältöön

Kiovalaista broileria

4 kpl maustamatonta broilerin rintafileetä
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria jauheena
½ sitruuna
1½ ruukkua persiljaa
50 g voita

leivittämiseen:

1 kananmuna
75 g hapankorppuja


Nuiji broilerin rintafileet ohuiksi leikkeiksi. Mausta leikkeiden sisäpinta suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla.

Silppua persilja ja sekoita se pehmeään voihin. Muotoile voista neljä tankoa ja kääri ne broilerileikkeiden sisään.

Riko kananmuna lautaselle ja vatkaa sen rakenne rikki. Murskaa hapankorput hienoksi jauhoksi. Kääntele kääröt munassa ja hapankorppujauhossa.

Kuumenna voi pannulla ja paista kääryleet kauniin ruskeiksi. Laita kääryleet vielä + 175 asteeseen uuniin noin 15 minuutiksi.

Tarjoa keitetyn riisin tai perunamuusin sekä salaatin kera.

 

Arkiviikon ruokalista 6

Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka