Hyppää pääsisältöön

Paradise Oskar: Da Da Dam

19-vuotias musiikinopiskelija Axel Ehnström alias Paradise Oskar keräsi yksin lähes puolet äänistä, kun Suomelle valittiin vuoden 2011 euroviisuedustajaa Düsseldorfiin.

Tietolaatikko

Da Da Dam. Säv., sov. ja san. Axel Ehnström.

Suomen vuoden 2011 viisukarsintojen toiseksi suosituin karsintakappale oli Saara Aallon esittämä Blessed with Love. Tämäkin kappale keräsi muhkeat 41 prosenttia äänistä. Kolmanneksi sijoittui Father McKenzie -yhtyeen esittämä Good Enough 12 prosentin osuudella.
Muut Suomen finaaliin päässeet esiintyjät olivat Eveliina Määttä, Sami Hintsanen, Milana Misic, Cardiant, Johanna Iivanainen, Marko Maunuksela ja Stala & So.

Ehnströmin kilpailukappaleena oli sympaattinen maailmanparannusrallatus, jonka hän on itse säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut. Helsingin Pop & Jazz -konservatoriossa opiskeleva muusikko sai Suomen finaalin äänistä 47 prosenttia.

Eurovision laulukilpailun finaalissa Paradise Oskar jäi 21. sijalle. Median edustajat äänestivät hänet kuitenkin viisusuosikikseen.

Helmikuussa 2012 Paradise Oskarin oli aika luovuttaa viisuedustajan titteli seuraajalleen. Uuden Musiikin Kilpailussa kuultiin Da da dam vielä kerran - nyt beatboxattuna. Axel Ehnströmin seuraksi UMK:n lavalle saapuu beatboxaaja Felix Zenger. Zengerin suusta Da da damiin soivat perkussiot.

Teksti: Jukka Lindfors ja Elina Yli-Ojanperä

 • Pekan perillinen -radioseikkailussa Lipponen pelastaa tyttärensä ja rakkaansa

  Lipponen ja Korkki selvittävät Pekan tyttären sieppausta.

  Prinssieversti, ylipiäjohtaja Pekka Lipponen hoitaa kaikessa rauhassa öljyahväärejään San Diegossa, kun hotellihuoneeseen lähetetään uhkaileva papukaija ja puhelimessa lausutaan Hirtettyjen balladia. Yöjuna vie Lipposen ja palvelijansa Pavel Pohjosen Meksikoon, jossa he sotkeutuvat ensitöikseen markiisittaren tyttären sieppaukseen. Mutta kuka onkaan tämä suomalaissukuinen öljykenttien omistajatar?

 • Noita Nokinenä toi särmää juhlapyhien pumpulinpehmeään idylliin

  Noita Nokinenä ihastutti radiossa

  Näyttelijä Marja Korhosen esittämä Noita Nokinenä oli käsikirjoittaja Toini Vuoriston luoma rakastettu hahmo Ylen lastenkuunnelmissa. Noita Nokinenän seikkailuja kuultiin radiossa ensimmäisen kerran jo vuonna 1963 osana Pikkuväen satujoulu -ohjelmaa. Omana ohjelmanaan Noita Nokinenä viihdytti kuuntelijoita vuosien 1970–1985 pääsiäisinä, juhannuksina sekä jouluisin.

 • ”Joutui hyppäämään avantoon, että kamerat käy ja kukaan ei neuvonut" – Outi Popp teki tv-debyyttinsä Tuubissa

  Toimittaja–kirjailija muistelee aikaansa Tuubi-sarjassa.

  Outi Popp liittyi Tuubi-musiikkisarjan toimittajakaartiin vuonna 1983. Hectorin ja Freemanin lisäksi juontotehtävissä nähtiin myös Tapio Liinoja. Popp muisteli vaiheitaan musiikkisarjassa Elävälle arkistolle vuoden 2017 syksyllä. Vuonna 1979 käynnistyneessä musiikkisarjassa nähtiin sen alkuvuosien tapaan edelleen varsin rockpainotteista musiikkivideotarjontaa.

 • Isien sota -sarja nosti esiin sotilaiden lasten selviytymistarinat

  Palkittu dokumenttisarja vuodelta 2011

  Millaista oli elää perheessä, jonka isän sota oli suistanut raiteiltaan? Tai miten hyväksyä se, ettei sodan takia tiennyt isästään mitään? Miksi sota pääsi arpeuttamaan jopa useaa sukupolvea? Maija Kaipaisen vuonna 2011 ohjaama, palkittu dokumenttisarja kertoi kuusi hätkähdyttävää tarinaa sotilaiden lasten näkökulmasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto