Hyppää pääsisältöön

Paradise Oskar: Da Da Dam

19-vuotias musiikinopiskelija Axel Ehnström alias Paradise Oskar keräsi yksin lähes puolet äänistä, kun Suomelle valittiin vuoden 2011 euroviisuedustajaa Düsseldorfiin.

Tietolaatikko

Da Da Dam. Säv., sov. ja san. Axel Ehnström.

Suomen vuoden 2011 viisukarsintojen toiseksi suosituin karsintakappale oli Saara Aallon esittämä Blessed with Love. Tämäkin kappale keräsi muhkeat 41 prosenttia äänistä. Kolmanneksi sijoittui Father McKenzie -yhtyeen esittämä Good Enough 12 prosentin osuudella.
Muut Suomen finaaliin päässeet esiintyjät olivat Eveliina Määttä, Sami Hintsanen, Milana Misic, Cardiant, Johanna Iivanainen, Marko Maunuksela ja Stala & So.

Ehnströmin kilpailukappaleena oli sympaattinen maailmanparannusrallatus, jonka hän on itse säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut. Helsingin Pop & Jazz -konservatoriossa opiskeleva muusikko sai Suomen finaalin äänistä 47 prosenttia.

Eurovision laulukilpailun finaalissa Paradise Oskar jäi 21. sijalle. Median edustajat äänestivät hänet kuitenkin viisusuosikikseen.

Helmikuussa 2012 Paradise Oskarin oli aika luovuttaa viisuedustajan titteli seuraajalleen. Uuden Musiikin Kilpailussa kuultiin Da da dam vielä kerran - nyt beatboxattuna. Axel Ehnströmin seuraksi UMK:n lavalle saapuu beatboxaaja Felix Zenger. Zengerin suusta Da da damiin soivat perkussiot.

Teksti: Jukka Lindfors ja Elina Yli-Ojanperä

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto