Hyppää pääsisältöön

Rubik pääsi vihdoin päälavalle ja päätti lopettaa

Vuoden 2007 puhutuin kotimainen indiebänditulokas Rubik eli uransa huippuhetket vuoden 2013 Flow festareilla Helsingissä, kun se pääsi soittamaan päälavalle. Vielä samana vuonna Rubik päätti lopettaa musiikin tekemisen.

Maalailevasta ja melodisesta perus-poprockia monitahoisemmasta musiikistaan tunnettu Rubik soitti vuoden 2007 Provinssirockissa intensiivisellä keikallaan muun muassa kappaleet City & The Streets ja A Hard Try.

Hyvänä livebändinä tunnettu Rubik pääsi Flow Festivalissa uuden haasteen eteen vuonna 2013. Pienemmissä tiloissa soittamaan tottuneen yhtyeen vetäjä Artturi Taira kertoi, että päälavalla soittaminen oli rohkaiseva kokemus.

"Me yleensä tykätään soittaa teltassa tai jossain muussa suljetussa tilassa. Se tuntuu sopivan meille paremmin tai ehkä se on jotain itsesuojeluvaistoa. Siinä saavuttaa kuplan paremmin."

Rubikin viimeiseksi jääneessä Flow'ssa se esitti muun muassa biisit We Are Like Falling Leaves ja Laws of Gravity.

Tietolaatikko

We Are Like Falling Leaves: Säv. ja san. Rubik
Laws of Gravity: Säv. ja san. Rubik
City & The Streets. Säv. Rubik. San. Artturi Taira.
A Hard Try. Säv. Rubik. San. Artturi Taira.
Rubikin keikka on taltioitu Provinssirockissa sunnuntaina 17.6.2007
Rubik: Artturi Taira (laulu, kitara, koskettimet), Sampsa Väätäinen (rummut), Jussi Hietala (basso), Samuli Pöyhönen (kitara, koskettimet), Tuomas Eriksson (pasuuna, kitara), Matti Olavi Töyli (klarinetti, koskettimet), Anssi Neuvonen (kitara, koskettimet), Juha Viljala (pasuuna, perkussiot)
Entiset jäsenet: Arttu Hasu (basso), Lauri Hiekkala (kitara, koskettimet, lyömäsoittimet)
Perustettu vuonna 2002
Albumit: People Go Missing EP (2005) Bad Conscience Patrol (2007), Dada Bandits (2009), Solar (2011)

Rubik ilmoitti lopettavansa joulukuussa 2013, lue lisää Ylen uutisesta.

Teksti: Juhana Säilynoja ja Ida Karimaa

Kommentit
 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

 • Matti Nykänen voitti mäkihypyssä kaiken – katso videoita urheilu- ja viihdetähden elämän varrelta

  Mäkihyppylegendan esiintymisiä vuosien varrelta.

  Mäkihyppääjä Matti Nykänen (1963–2019) oli nelinkertainen olympiakultamitalisti ja kuusinkertainen maailmanmestari. Vaikka Nykänen urheilu-uransa jälkeen ajelehti kohusta toiseen alkoholinkäyttönsä ja myrskyisten parisuhteidensa ristiaallokossa, ovat miehen urheilumeriitit kuitenkin vertaansa vailla maailmassa. Artikkeliin on koottu 55-vuotiaana menehtyneen Nykäsen saavutuksia ja esiintymisiä vuosien varrelta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto