Hyppää pääsisältöön

Hanna Tuuri: Orapihlajapiiri

Esikoisromaanin päähenkilö Kirsi jättää taakseen entisen elämänsä ja lähtee etsimään aivan uutta suuntaa ja muuttaa ulkomaille.

Tietolaatikko

Hanna Tuuri (s. 1970)

Irlantilainen aamiainen – kertomuksia vihreältä saarelta ( 2009 )

Vihreän saaren puutarhoissa ( 2010 )

Orapihlajapiiri ( 2011 )

Muutto Kuopion ympyröistä murrosikäisen Anni-tyttären kanssa irlantilaiseen Knocknamurran pieneen kyläyhteisöön on raju. Aluksi tytär kapinoi kiukkuisesti äidin päätöstä vastaan.

Orapihlajapiiri-romaani ei kuitenkaan keskity äidin ja tyttären välisten suhteiden selvittelyyn vaan melko pian se vie lukijan pohtimaan ihmisten erilaisuutta. Kirsin tehtävänä kylässä on hoitaa kehitysvammaisia lapsia, ohjata heidän työtään ja arkipäivän elämää. Vähitellen myös Anni oppii arvioimaan ihmisten erilaisuutta ja arvostamaan sitä.

Hanna Tuurin esikoisromaani on kauniisti kirjoitettu tarina ihmisten erilaisuudesta ja sen hyväksymisestä. Se kuvaa myös äidin ja tyttären kasvamista itsenäiseksi. Hieman oudosta Knocknamurran kylästä Kirsikin löytää sellaista rakkautta, jossa hän ei joudu luopumaan omista haaveistaan ja periaatteistaan kuten Suomessa edellisessä rakkaudessaan.

Teksti: Seppo Puttonen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto