Hyppää pääsisältöön

Hilkka Riihivuori päätti kilpauransa Oslon mitalihiihtoihin

Oslon MM-kisoissa 1982 hiihtouransa päättäneet Norjan Berit Aunli ja Suomen ylpeys Hilkka Riihivuori veivät 10 kilometrin hiihdon kirkkaimmat mitalit. Kolmanneksi sivakoi Tšekkoslovakian Kveta Jeriova.

Tietolaatikko

HUOM: Valitettavasti MM-kisavideot ovat sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.
OBS: På grund av våra kontraktsvillkor är VM-tävlingsvideorna tyvärr endast tillgängliga i Finland och via finska servrar.
NOTE: Due to the terms of our agreements videos containing WCH material are unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Norjalaisyleisö sai tuulettaa, kun Berit Aunli vei jälleen maailmanmestaruuden. Aunli olikin Oslon kisojen paras hiihtäjä.

Alkutalvesta sairastellut Hilkka Riihivuori oli kuntoutunut hyvin suurkilpailuihin. Tavoitteena ollut kultamitali jäi uupumaan, mutta kotikisojen kangertelun jälkeen MM-hopeaa pidettiin hienona saavutuksena. 10 kilometrin matkan lisäksi hopeaa tuli myös viideltä kilometriltä ja 20 kilometrin hiihdosta Riihivuori pokkasi pronssia.

Hilkka Riihivuori ilmoitti lopettavansa kilpailemisen Oslon MM-kisojen jälkeen. Myös Norjan Berit Aunli päätti kilpailu-uransa kotiladuilla.

Oslon kisoja edeltävissä maailmancupin kilpailuissa Tšekkoslovakian hiihtäjät olivat menestyneet hyvin ja heitä seurattiin mielenkiinnolla. Myös Neuvostoliiton naisilta odotettiin vahvaa näyttöä, mutta paras neuvostoliittolainen Galina Kulakova sijoittui vasta kymmenenneksi.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä