Hyppää pääsisältöön

Koulureppu Karjalaan

Energiset suomalaisäidit kokosivat voimansa yhteen ja päättivät kerätä apua tarvitseville Sortavalan lapsille koulureppuja tarvikkeineen. Reput toimitettiin henkilökohtaisesti syksyllä 2002.

Tietolaatikko

Ohjelmasta on jouduttu leikkaamaan osia pois tekijänoikeudellisista syistä.

— Liikkeelle panevana voimana oli äitiys. Ihmisillä jotka asuvat noin lähellä meitä ja niillä menee noin huonosti, niin kyllähän meidän täytyy voida tehdä jotain! toteaa Sanna Rytkönen dokumentissa. Internetin avulla mukaan saatiin useita äitejä, joita yhdisti halu auttaa.

Isosta joukosta löytyy monen alan osaajia ja varoja päätettiin kerätä mm. kalenterilla, jossa Vaaka ry:n jäsenten lapset poseeraavat. Varoilla ja lahjoituksilla hankittiin ja koottiin yli 5 000 reppua ja vauvakassia Sortavalan lapsille.

Sortavalassa ensimmäisen luokan aloittaa vuosittain n. 300 pientä koululaista. Kouluissa ei ole kyniä, koulukirjoja eikä pulpetteja ja ruokaloista puuttuvat niin jääkaappi kuin pakastinkin. Suurin osa lapsiperheistä elää toimeentulominimin alapuolella.

Tavaroiden kuljettaminen Venäjän puolelle ei sujunut aivan ongelmitta, vaan yli 5 000 reppua jäi vielä Suomen puolelle odottamaan lupaa. 450 reppua saatiin kuljetettua Vaakalaisten käsimatkatavaroissa Sortavalaan syksyllä 2002. Loputkin reput pääsivät perille marraskuussa 2002.

Teksti: Heidi Tetri

Kommentit
 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto