Hyppää pääsisältöön

Viisi vinkkiä väsähtäneeseen parisuhteeseen

Viisi vinkkiä väsähtäneeseen parisuhteeseen

Yli kymmenen vuotta erotiikan alalla työskennellyt yrittäjä ja kahden rakkauspelin kehittäjä Tarja Viitanen on kuullut paljon tarinoita parisuhteista, joissa kumpikaan osapuoli ei tiedä, mitä kumppani kaipaa ja haluaa. Yhteys on kadonnut eikä peiton alla ole enää vipinää – parisuhde on väljähtänyt.

Vaan onneksi kulahtanutkin suhde voi saada uutta tulta helpoin konstein. Tarja suosittelee lisäämään erotiikkaa arkeen ja ottamaan aikaa tutustua toiseen uudelleen.

– Seksillä ja erotiikalla on eroa. Seksi on suoraa toimintaa. Erotiikka on enemmän hienovaraista: se on sitä, että annetaan ymmärtää jotakin. Se sytyttää, kun jätetään vähän jotain arvailujen varaan ja annetaan tilaa mielikuvitukselle.

Arkipäivän erotiikalla Tarja tarkoittaa kaikkea sitä pientä, mitä tapahtuu koko ajan kahden ihmisen välillä – pilkettä silmäkulmassa, pariskunnan välistä huumoria, tykkäämistä osoittavia sanoja, pieniä huomaavaisia eleitä ja hipaisua ohimennen.

Seksin harrastamisessa Tarja peräänkuuluttaa itseluottamusta ja sitä, että kaikki antaisivat itselleen myös luvan olla vajavaisia. Rakastellessa ei tarvitse olla vahva tai voittamaton viettelijä.

– Jokainen ihminen on seksikäs.

Liekkejä väsähtäneelle parisuhteelle:


1. Älä lataa suorituspaineita makuukammariin!

Jos suhteessanne on meneillään kuiva kausi, älä painosta kumppaniasi seksiin. Viettele ja viehäty hänestä ilman aktia. Taputa ohimennen takamukselle, tuo arkeen erotiikkaa, pieniä eleitä, huumoria ja katseita. Tuota mielihyvää painostamatta häntä - kosketa ja näytä, että välität, vaikka seksiä ei olisikaan heti luvassa. 


2. Omista aikaa kumppanillesi.

Jätä tietokone rauhaan, laita kännykkä äänettömälle ja omista aikasi vain kumppanillesi. Ole läsnä - sillä, mitä yhdessä teette, ei ole väliä, kun olet läsnä ja paikalla häntä varten. Läheisyys syntyy yhdessäolosta.


3. Karkaa hänen kanssaan!

Silloin tällöin on hyvä karata hetkeksi "ei kenenkään maalle" pois kotoa ja arkiympyröistä ja viettää kiireetöntä aikaa yhdessä ilman odotuksia tai valmiiksi sovittuja aikatauluja. Matkan pituus ei ole ratkaiseva tekijä, vaan arkiympäristön vaihdos ja rauha. Matkaan ei kuitenkaan kannata lähteä vain yhdeksi yöksi, vaan niin, että on aikaa olla ainakin yksi päivä perillä ilman tuloja ja lähtöjä.

- Itse käymme mieheni kanssa Ikaalisten kylpylässä. Olemme hotellissa pari yötä, vietämme aikaa yhdessä ja juttelemme, nautimme siitä, että olemme ihan kaksin ilman, että kukaan haluaa meiltä yhtään mitään. Siinä se lienee meidän liittomme salaisuus!

Kotoisten rutiinien kadotessa myös kumppania on helpompi lähestyä uudestaan.


4. Keskustele avoimesti seksielämän odotuksistasi!

- Kun seksi on ensirakastumisen jälkeen asettunut uomiinsa, siinä ei enää rutiineista lipsuta. Valtaosalla vanhemmista pariskunnista puheyhteys ei toimi. Mutta onko todella niin häpeä sanoa, ettei pidä jostakin tai nauttii jostakin?

Näillä peruskysymyksillä pääsette keskustelussa alkuun.

  • Olisitko valmis lähtemään parisuhdekurssille?
  • Onko mielestäsi ensiarvoisen tärkeää, että molemmat saavat rakastellessa orgasmin?
  • Haluatko rakastelun jälkeen kainaloon, pesulle, nukkumaan vai lisää?
  • Mikäli olette erossa pidempään, miten haluaisit rakkaasi hoitavan seksintarpeensa?
  • Kaipaisitko joskus pidempää taukoa ilman seksiä?
  • Pidätkö eroottisista viesteistä?
  • Mikä rakastelukerta on ollut mieleenpainuvin?
  • Miksi kieltäydyt/kieltäytyisit rakastelusta?
  • Haluaisitko tyydyttää rakkaasi, vaikka et pystyisi varsinaisesti rakastelemaan?
  • Haluaisitko opetella uusia asentoja asento-oppaasta?

Kahden kesken ja Sillä Mielellä -peleistä löytyy lisäapua keskusteluun. Pelaaminen on hauska tapa oppia toisesta lisää, ja vaikeammistakin asioista on helpompi keskustella pelin varjolla.


5. Mausta seksielämäänne!

Erotiikkaliikkeet tarjoavat laajan valikoiman aisteja kiihottavia tuotteita aina tuoksukynttilöistä kauniisiin alusasuihin sekä apuvälineitä niin pieniin fyysisiin ongelmiin kuin nautinnon lisäämiseenkin.

– Muista kuitenkin, että jos olet streessaantunut ja kiukkuinen, ei auta vaikka raahaisit sänkyyn minkä tahansa arsenaalin. Välineet vain maustavat, ja lelut eivät korvaa läheisyyttä!

Linkit:

Linda Lappalainen

Kommentit