Hyppää pääsisältöön

Apulanta boikotoi Emma-gaalaa

Emma-gaalaa vuosien mittaan kritisoinut Apulanta ei ole välittänyt hakea palkintojaan, vaan on lähettänyt edustajikseen milloin cheerleadereita, milloin joulupukin.

Suomen suosituimpiin bändeihin vuosikaudet kuulunut Apulanta alkoi saada Emmoja vasta vuonna 2007. Bändin keulahahmo Toni Wirtanen on julkisesti luonnehtinut Emma-instituutiota vähemmän mairittelevin ilmaisuin.

Wirtanen on uumoillut Apulannan palkintojen puutteen johtuneen siitä, ettei sen äänitteitä julkaissut Levy-yhtiö ollut ÄKT ry:n jäsen. Bändille myönnettiinkin rockalbumi-Emma vasta, kun Levy-yhtiö oli lopettanut toimintansa.

Ensimmäisen Emmansa Apulanta sai kuitenkin jo vuonna 2006 julkaistusta Kesäaine-dvd:stä. Tuolloinkin juontajat odottivat Wirtasta turhaan lavalle. Palkinnon kävi pokkaamassa "väärä" Toni, dvd:n ohjaaja Toni Virhiä, jolle palkinto tietysti varsinaisesti kuuluikin.

Kun Eikä vielä ole edes ilta palkittiin vuoden 2007 parhaana rock-albumina, patsaan otti vastaan itse joulupukki. Jälkikäteen Apulanta myönsi boikotoineensa gaalaa.

Sama toistui vuotta myöhemmin. Kuutio-albumin saamaa Emmaa saapui noutamaan joukko cheerleadereita, "Apulannan Salamat". Heidän huutonsa oli kuitenkin sovittelevan kohtelias: "A-p-i-s kiittää!"

Teksti: Jukka Lindfors

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto