Hyppää pääsisältöön

Apulanta boikotoi Emma-gaalaa

Emma-gaalaa vuosien mittaan kritisoinut Apulanta ei ole välittänyt hakea palkintojaan, vaan on lähettänyt edustajikseen milloin cheerleadereita, milloin joulupukin.

Suomen suosituimpiin bändeihin vuosikaudet kuulunut Apulanta alkoi saada Emmoja vasta vuonna 2007. Bändin keulahahmo Toni Wirtanen on julkisesti luonnehtinut Emma-instituutiota vähemmän mairittelevin ilmaisuin.

Wirtanen on uumoillut Apulannan palkintojen puutteen johtuneen siitä, ettei sen äänitteitä julkaissut Levy-yhtiö ollut ÄKT ry:n jäsen. Bändille myönnettiinkin rockalbumi-Emma vasta, kun Levy-yhtiö oli lopettanut toimintansa.

Ensimmäisen Emmansa Apulanta sai kuitenkin jo vuonna 2006 julkaistusta Kesäaine-dvd:stä. Tuolloinkin juontajat odottivat Wirtasta turhaan lavalle. Palkinnon kävi pokkaamassa "väärä" Toni, dvd:n ohjaaja Toni Virhiä, jolle palkinto tietysti varsinaisesti kuuluikin.

Kun Eikä vielä ole edes ilta palkittiin vuoden 2007 parhaana rock-albumina, patsaan otti vastaan itse joulupukki. Jälkikäteen Apulanta myönsi boikotoineensa gaalaa.

Sama toistui vuotta myöhemmin. Kuutio-albumin saamaa Emmaa saapui noutamaan joukko cheerleadereita, "Apulannan Salamat". Heidän huutonsa oli kuitenkin sovittelevan kohtelias: "A-p-i-s kiittää!"

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Möttönen ja Vehtaaja ratkovat Tehtäviä isolla T:llä

  Raija Orasen lastenkuunnelmasarja nyt pysyvästi Areenassa.

  Raija Oranen on urallaan kirjoittanut niin romaaneja, lastenkirjoja, novelleja kuin elokuva- ja televisokäsikirjoituksia. Hänen esikoislastenkirjansa Möttönen ja vehtaaja ilmestyi vuonna 1979 ja siitä tehtiin samaisena vuonna Ylelle radiokuunnelma. Lukijoina toimivat Jyrki Kovaleff, Aune Lind, Seppo Kolehmainen sekä Lea Pennanen-Mattila.

 • Pullantuoksuinen Hannes vaiko bensankatkuinen Sulo? Testaa, kuka tv-sarjojemme isähahmoista olet!

  Elävän arkiston leikkimielinen isyystesti.

  Oletko isänä Kotikadun Hannes vaiko Rintamäkeläisten Antti? Tai vaikkapa Kyllä isä osaa -sarjan isä? Se selviää tekemällä Elävän arkiston leikkimielisen isyystestin: valitse vastauksista vaihtoehto, joka kuvaa itseäsi parhaiten. Halutessasi voit toki myös selvittää, ketä suomalaista draamaisää oma isäsi muistuttaa. Onnea matkaan!

 • Venäläisen kirjanpitäjän traaginen kuolema käynnisti pitkän ketjun – Likaisen rahan liikkeitä etsitään eurooppalaisista pankeista

  Rahanpesuepäilyjä myös Suomessa toimivissa pankeissa.

  Eurooppalaiset pankit ovat joutuneet viime vuosina useiden rahanpesuepäilyjen kohteeksi. Viimeksi esillä on ollut Danske Bankin sekä Nordean epäillyt yhteydet rikollisen venäläisen rahan pesuoperaatioihin. Yksi epäilty rikollisen rahan lähde liittyy Sergei Magnitskin traagiseen tapaukseen. Ulkolinja kertoi tutkintavankeudessa epäselvissä oloissa kuolleen moskovalaisen kirjanpitäjän kohtalosta ohjelmassa Kuollut mies tuomiolla vuonna 2013.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto