Hyppää pääsisältöön

Maritta Lintunen: Mozartin hiukset

Musiikki yhdistää kaikkia yhdeksää novellia Maritta Lintusen Mozartin hiukset teoksessa. Joissakin novelleissa musiikki liittää ihmisiä yhteen ja toisissa erottaa heidät toisistaan.

Tietolaatikko

Maritta Lintusen teoksia

Liekkikupolit (runoja, 1999)

Sukukaktus (romaani, 2003)

Valaistut talot (runoja, 2005)

Ovisilmä (novelleja, 2006)

Tapaus Sidoroff (novelleja, 2008)

Heijastus (romaani, 2009)

Mozartin hiukset (novelleja, 2011)

Mutta musiikin lisäksi Lintunen kirjoittaa myös siitä kuinka ihmiset hetken mielijohteesta tekevät isoja elämänmuutoksia.

Maritta Lintusen luomat ihmiset ovat usein kuin oven edessä – joku uskaltaa tehdä ratkaisun ja avata oven uuteen elämään, kun toinen jää seisomaan suljetun oven eteen ja jättää mahdollisuuden käyttämättä. On kuin tärkeät asiat olisivat ihmisten päätettävissä vain hetkellisen lyhyen ajan. Musiikki toimii tarinoissa kimmokkeena ja herätteenä, jotta ihminen huomaisi tuon valinnanvapauden hetken.

Mozartin hiukset on hienovireisellä tyylillä kirjoitettu novellikokoelma. Lintunen kirjoittaa ihmisistä humoristisesti ja lämmöllä. Tarinat kuljettavat lukijaa klassisen musiikin seesteisyydessä ja tangomusiikin juovuttavuudessa. Kuolleen Mozartin hiukset voivat olla elävää ihmistä tärkeämpää ja kansa juopuu tangomusiikista toivoen ettei huumaava yhteisyyden tunne katoa koskaan.

Teksti: Seppo Puttonen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto