Hyppää pääsisältöön

Venäläiset oladit

Venäläiset oladit (lausutaan aladit). Kuva: Kirsi Viljaala

30 kappaletta

5 dl maitoa
½ pkt hiivaa
2 munaa
3 rkl sokeria
1 rkl öljyä
¾ tl suolaa
noin 9 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen: öljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon suuressa kulhossa ja vatkaa taikinaan jauhot. Anna kohota lämpimässä ainakin kaksinkertaiseksi.

Lisää munat, suola, sokeri ja öljy, vatkaa hyvin ja kohota toisen kerran. Älä sekoita enää!

Nosta taikinaa märällä lusikalla kuumalle pannulle. Paista reilussa öljyssä, keskilämmöllä, molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.

Tarjoa lämpiminä sokerin, hillon, hunajan ja smetanan kera.

Venäläiset oladit


Resepti: Helsingin Suomalais-venäläisen koulun kotitalousopettaja Kirsi Viljaala

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka