Hyppää pääsisältöön

Venäläiset piirakat

Venäläiset piirakat. Kuva: Kirsi Viljaala

30 kappaletta

½ l maitoa
½ palaa hiivaa
3 rkl sokeria
½ tl suolaa
100 g margariinia
noin 10 dl vehnäjauhoja

Liota lämpöiseen maitoon hiiva, ja lisää siihen sokeri ja suola. Lisää vatkaten puolet vehnäjauhoista. Lisää loput vehnäjauhot ja sekoita kädellä alustaen tasaiseksi. Lisää pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty margariini. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.

Kohota taikina lämpöisessä paikassa.

Kumoa taikina jauhotetulle tai öljytylle työpöydälle (näin on helpompi käsitellä löysää taikinaa). Alusta taikina ja anna taas kohota hetki.

Tee taikinasta tanko ja jaa se 30 osaan. Pyöritä pulliksi, laita ne jauhotetulle (öljytylle!) pöydälle ja kohota.

Painele pullat lettusiksi, jaa täyte niiden päälle ja sulje piirakat nostamalla osa taikinasta täytteen päälle. Paina hyvin kiinni sormenpäillä ja käännä sitten saumakohta piirakan alle. Kohota vielä kerran.

Voitele kananmunan ja vesitilkan seoksella.

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.


Täytteet


Kananmuna-riisitäyte

3 munaa
1 dl riisiä
1 tl suolaa
½ dl smetanaa tai kermaviiliä
hienonnettua persiljaa tai tilliä

Keitä munia 10 minuuttia, jäähdytä, kuori ja hienonna ne. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Sekoita täytteen ainekset. Tarkista maku.


Jauhelihatäyte

350 g jauhelihaa
1 dl riisiä
1 sipuli
1 tl suolaa
½ dl smetanaa tai kermaviiliä
mustapippuria, tilliä

Paahda jauheliha ja hienonnettu sipuli. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Sekoita jäähtynyt riisi, jauheliha ja muut täytteen ainekset keskenään.


Lohitäyte

1 prk säilykelohta
1 dl riisiä
1 muna
½ dl smetanaa tai kermaviiliä
tilliä, suolaa

Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Ketä kanamuna (10 minuuttia). Sekoita jäähtynyt riisi, keitetty, hienonnettu kananmuna, kermaviili ja mausteet.


Hapankaalitäyte

noin 250 g hapankaalia
2 rkl öljyä
1-2 sipulia
1-2 kananmunaa
1-2 rkl sokeria
suolaa, pippuria

Purista kaalista ylimääräinen neste ja hienonna se. Keitä munia 10 minuuttia. Hienonna sipuli. Kuumenna padassa öljy, lisää kaali ja sipuli, sekoita hetki ja hauduta miedolla lämmöllä pehmeäksi. Tarkista maku ja lisää hienonnetut kananmunat ja makeaksi. Jäähdytä.

Venäläiset piirakat

Resepti: Helsingin Suomalais-venäläisen koulun kotitalousopettaja Kirsi Viljaala

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

 • Jos joku asia suomalaisia yhdistää, niin se on ehdottomasti kahvihetki

  Rakkaalla kahvihetkellä on monta erilaista nimeä.

  Ihmiset juovat tätä nykyä Suomessakin monia erilaisia, usein vieraskielisiä nimillä kutsuttavia kahveja, mutta itse kahvihetki on ainakin monille Aristoteleen kantapään facebook- ryhmän jäsenistä perisuomalainen. Päiväkahviseuraa kukaan enää lehti-ilmoituksella tuskin itselleen etsii, mutta päiväkahvit on kyllä selvästi monelle yhtä kuin päivän ykköshetki .

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Makupaloissa tehtiin ruokaa hauskasti ja helposti

  Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.

  Makupalat-ohjelmassa ammattikokki Janne Pekkala ja toimittaja Timo Nykyri valmistivat konstailematonta kotiruokaa. Kansansuosioon nousseessa tv-ohjelmassa kokattiin myös juhlahetkiin Juhlamakupaloissa.

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

 • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

  Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

 • Alexandran kasvisopas

  Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

  Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.